Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen over psychologie

Je zou met enige voorzichtigheid misschien mogen stellen dat het een aantal schrijvers op deze site ontbreekt aan relativeringsvermogen.

Schrijver: Jacob van Schaijk, 14 juni 2014


Geplaatst in de categorie: psychologie

5.0 met 6 stemmen 204



Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
18 juni 2014
Dan gaan wij nu Heilloos wegtreiteren. Wie hieraan wil deelnemen kan zich opgeven. Óóh. hééérlijkk...
Naam:
J.H.W.Heilloos
Datum:
17 juni 2014
De Nederlandse taal is moeilijk. Naar aanleiding van halsstarrig onjuist met betekenissen van woorden omgaan, wordt hier nogal eens een basis voor lange en soms vervelende discussies gelegd.
Het probleem ligt natuurlijk in de eerste plaats bij de tolerantie van de redactie om erg veel toe te laten bij het plaatsen van ‘beweringen’ zonder duidelijk een kader aan te geven waarbinnen ingezonden beweringen dienen te passen.
Als dit tabblad ‘ons therapiehoekje’ zou heten, zouden de inzendingen van de ‘probleemdames’ voor mij geen enkel probleem opleveren en zou ik mij onthouden van commentaar. Nu worden we vrijwel dagelijks bestookt met zogenaamde beweringen die voornamelijk betrekking hebben op een persoonlijk psychisch proces die, althans voor mij en blijkens andere reacties ook voor sommige anderen, geen enkele informatieve waarde hebben of stemmen tot nadenken of uitnodigen tot inhoudelijk reflecteren.
Treiteren? Ik denk dat het zinloos is Klaassens te verzoeken eerst eens een woordenboek te raadplegen om naar de betekenis van ‘treiteren’ te zoeken en dan duidelijk aan te geven wáár dan wel in mijn of andermans reacties sprake is van treiteren.
En dat begrippen als ‘verbazing’ en ‘medelijden’ op minachting zouden duiden… kom op Klaassens, raadpleeg het Genootschap Onze Taal nog eens.
Naam:
Ben van Haren
Datum:
15 juni 2014
@ Hendrik Klaassens,
om een inzending te kunnen beoordelen, zal men die toch eerst moeten lezen!

De dooddoener, lees ze dan niet, al zo vaak door Heer Klaassens (en nog een enkele lezer/es) hier vaak geschreven slaat de plank geheel mis.

Wie niet tegen negatieve/ kritische reacties
kan, kan beter ook niets inzenden.

En me dunkt, er is toch genoeg gevallen over sommige inzendingen van inzenders en ook reactiegevers.
Het is maar nét hoe je het allemaal lezen: WIL.
Naam:
J. de Groot
Datum:
15 juni 2014
Je ziet maar Jacob, het is maar net hoe je een inzending "denkt" te moeten lezen.
Mooi voorbeeld hier weer dus!
Duidelijker kan het niet.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
15 juni 2014
Email:
klaassens38zonnet.nl
Dat de heer Heilloos mijn reactie 'merkwaardig' vindt, verbaast mij niets, want vrijwel elke reactie van mij wordt zo door hem gekwalificeerd. Ik ervaar hem heel anders, namelijk als iemand die zijn uiterste best heeft gedaan om Petra en Wilma weg te treiteren. Daarvoor heeft hij hele reeksen denigrerende termen gebruikt. Wie ze nog eens na wil lezen (maar ik ben bang dat weinigen daar behoefte aan hebben), kan ik alleen maar aanraden zijn reacties op Petra en Wilma nog eens door te nemen.

Ook in deze reactie haalt hij opnieuw laatdunkend naar hen uit door hun beweringen 'verbazing- en meelijwekkende inzendingen van enkele probleem-dames' te noemen. De minachting druipt er gewoon van af.

Ook zijn slotopmerking heeft niets om het lijf. Volgens de Algemene Nederlandse Spraakkunst (ANS, 1997) mag er bij dit soort hen/hun-kwesties niet van 'fouten' worden gesproken. Heer Heilloos mag dat wat mij betreft gerust controleren op de site van het Genootschap Onze Taal. :-)
Naam:
J.H.W.Heilloos
Datum:
14 juni 2014
Merkwaardige reactie van Klaasens. Ik heb ook veel van de hoogst verbazing- en meelijwekkende inzendingen van enkele probleem-dames gevolgd, maar ben in de reacties hierop nergens 'getreiter' tegengekomen.
En nog even: (niet treiterig bedoeld maar om te helpen): '...dat de inhoud hen niet interesseerde' moet zijn '...dat de inhoud hun niet interesseerde.'
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
14 juni 2014
Email:
klaassens38zonnet.nl
Helemaal mee eens, hoewel ik denk dat je dat ook wel zonder enige voorzichtigheid mag stellen, Jacob.

Ik heb de hele reeks beweringen, die bedoeld waren om een overtuiging uit te dragen, ook wel gevolgd en me er af en toe aan geërgerd, maar wat ik zelf veel erger vind is het maandenlange getreiter waarmee sommige inzenders zijn achtervolgd. Waar is dat voor nodig? Waarom hebben een paar critici constant op een sarcastische manier afgegeven op beweringen waarvan ze al bij voorbaat wisten dat de inhoud hen niet interesseerde? Lees ze dan niet!
Het verbaast me echt dat de lezers en schrijvers van deze site daar niet of nauwelijks over zijn gevallen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)