Inloggen
voeg je column toe

Columns

December 2011: Stop je vol met cholesterol

Het Opperwezen is mismoedig. Die mensen daar beneden beschuldigen Het van al het kwade in de wereld. Het begon al met die door evangelisten verzonnen bijbelboeken, die Het beschuldigen van alle mogelijke misdaden tegen de mensheid.
Het wordt er zelfs van beschuldigd deze wezens geschapen te hebben! Nog altijd als de mensen iets slechts overkomt zegt het gajes dat het Gods wil is. Er wordt zelfs beweerd dat zij door God zijn geschapen, naar Zijn evenbeeld. Het gruwt er van. Zie die mensen, hoe lelijk zij zijn, volgevreten met buiken als hangbuikzwijnen. Dat wordt weer geld verdienen door cardiologen, pillenfabrikanten en anderen. Het kan niet begrijpen, dat het grootste gedeelte van de mensheid sterft van de honger en aan de andere kant van de wereld sterven de hebzuchtige graaiers door de overvloed.
Vooral in december is het raak. Eerst vieren ze de verjaardag van een oude bisschop, die volgens hen in Spanje woont. Hij is echter al eeuwen dood en kwam uit Turkije, De rijke westerling leert zo al vroeg dat je zelfs je ouders niet kunt vertrouwen. Het is echter een mooie gelegenheid om je vol te proppen met zoete rommel, terwijl suiker puur vergift is. Jong geleerd oud gedaan.
Toch moeten al die mensen oud worden om de economie niet volledig in elkaar te laten storten.
Vlak na het feest van die maffe bisschop gaan de idioten de geboorte van de zoon van Het vieren.Niets is onzinniger Het heeft nooit een zoon gehad. Jezus was gewoon een van de velen die opstand predikten tegen de Romeinen en werd daarvoor gestraft met de gruwelijke dood aan het kruis. Pontius Pilatus heeft nimmer zijn handen in onschuld gewassen.
Hij hoefde niet bang te zijn voor een stel opstandige joden. Gewoon een legioen er op af en het zootje werd dood geslagen.
De ernstigste beschuldiging van de Christenen aan Het is echter dat Gods zoon gekruisigd moest worden om de zonde der mensheid te delgen. Wat een gemene beschuldiging en hoe verwaand. Niemand offert zijn zoon voor een stelletje
idioten.Vergiffenis is zonder mensenoffer best mogelijk.
In werkelijkheid stamt de mensheid af van een stel opstandelingen. Het was te goed om ze gewoon te verdelgen. Er werd ver weg een planeet gezocht die Het geschikt maakte voor bewoning door de verraders.
Ze werden er heen gebracht, met dieren om van en mee te leven, maar ook met dieren en virussen, die hun leven bedreigden. Er mochten niet teveel van die boosdoeners komen.
Er was nog even paniek toen een schaap een malariamuggen paartje doodde door er een drol op te laten vallen. Het kon ook de bouwtekening niet vinden. Er werd een nieuwe gemaakt. Want de malariamug heeft de meeste mensen gedood van alle dieren. Toch zijn er nu teveel mensen. Het heeft ze toch teveel mogelijkheden gegeven.
Het dacht de zaak op te lossen door twee wereld oorlogen. Na deze oorlogen werden er gewoon meer baby's geboren.
Vroeger kon het aantal mensen lekker verminderd worden door pest. Hele landstreken werden ontvolkt. Altijd waren er Slimmeriken die iets uitvonden om de ziekte te bedwingen. Nu laat Het ons begaan. We zijn druk bezig ons zelf te vernietigen. Niet door cholesterol, maar onze mooie uitvindingen zullen zeker zes miljard mensen vernietigen.

Lees ook mijn boek 'Als ik me ophang breekt het touw'
Zie de site: www.uitgeverijdebrouwerij.nl
Een vrolijk boek!

Schrijver: Eelt, 6 dec. 2011


Geplaatst in de categorie: humor

-0,2 met 5 stemmen 172Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Maarten
Datum:
21 dec. 2011
Even kort samengevat, kijken of ik het begrijp. Wij zijn bannelingen en leven op een gevangenisplaneet met virussen om ons aantal binnen de perken te houden. Klopt dat?

Als ik de laatste twee zinnen en de titel goed interpreteer dan is dit een tirade tegen de consumptiemaatschappij. Maar waarom dan dat hele middenstuk met her en der Joodse (OT) en Christelijke (NT) geschiedenis? Ik begrijp het niet goed. In welke context moet ik dit verhaal lezen want ik begrijp je standpunt denk ik niet helemaal. Of is het gewoon een verzinsel wat ooit is uitgegroeid tot een kort verhaaltje?

Ik ben heel benieuwd.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)