Inloggen
voeg je column toe

Columns

Zorgen om de prins

Wat is er toch aan de hand met de leden van ons vorstenhuis? Ze zien geen gevaar en laten zich vast niet adviseren door veiligheidsexperts.
Door juist te gaan skien op een plaats waar lawinegevaar dreigde is deze catastrofe ontstaan. Zijn toch al zo vaak getroffen moeder, vrouw en kinderen, alsmede het grootste gedeelte van het Nederlandse volk laat hij zo in grote angst achter.
Roekeloos ook gaf hij zijn rechten op de troon op, omdat hij niet kon hebben dat de Tweede Kamer meer wilde weten over zijn Mabel.

Zijn oudere broer is ook al zo'n waaghals. Die rijdt over de wegen of hij onkwetsbaar is en werd een paar jaar geleden, gelukkig ongedeerd, uit het wrak van zijn dure auto gehaald.

Veel reden tot tevredenheid heb ik niet, maar ik ben dolgelukkig dat ik geen hoofd beveiliging van het koninklijk huis ben. Die zin heb ik dagen voor Koninginnedag 2009 menigmaal uitgesproken. Die expert is of een idioot of onze nationale knuffels luisteren gewoon niet.
Ik verwachtte een heel andere Koninginnedag viering. Maar nee hoor, de hele familie liep weer zorgeloos door stad en land. Het is veel te gemakkelijk om het grootste gedeelte van ons koningshuis weg te vagen. Wordt er door de familie soms vertrouwd op Irene, die ook al haar rechten op de troon opgaf voor een hersenschim. Ze dacht koningin van Spanje te worden. Nu heeft deze dame zich op het mystieke geworpen en een veiligheidsspreuk voor de familie uitgesproken. Het lijkt of de familie er in gelooft.

Koninginnedag vieren zoals wij dit na de oorlog gewend zijn, kan echt niet meer. De regering moet ingrijpen en het gewoon verbieden. Er moet iets anders bedacht worden. Bij voorbeeld alle arme sukkels in ons land 1000 euro geven. Goedkoper dan nu. Maar bovenal, ons vorstenhuis begeeft zich niet meer nodeloos in gevaar.

Nederland zit thans vol gevaarlijke gekken. Dat het in 2009 voor de familie goed afliep was gewoon omdat deze maniak het niet speciaal op het vorstenhuis had voorzien. Karst T. wilde dood en gezelschap meenemen om op weg naar de hemel wat op te scheppen.
Dat echte sluwe terroristen nog niets ondernomen hebben komt omdat het te gemakkelijk is, die lui willen ook eer behalen.
Het moet mij ook nog van het hart dat een gewoon mens weggehaald zou worden als hij zich bevond op de plaats waar Friso zich op de lange latten waagde.
Het is verschrikkelijk dat dit ongeluk is gebeurd. Laten we een nationale gebedsdag organiseren en God smeken om een wonder: volledig herstel van Friso. Hij is nog jong.

Helaas, ik geloof niet in God, maar ik ga bidden. Als God toch bestaat zal Hij zich verheugen over iedere ongelovige die zich tot Hem wendt en daarom misschien de gebeden verhoren.

Schrijver: Eelt, 20 februari 2012


Geplaatst in de categorie: koningshuis

3.0 met 4 stemmen 259Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
M.J.
Datum:
27 februari 2012
Weer zoals van ouds. Goed gerelativeerd,ga zo door
Naam:
Sietse
Datum:
22 februari 2012
Eelt je bent me er een!
Naam:
Gert
Datum:
20 februari 2012
Dat gezeur, als anderen verongelukken mag de familie alles zelf verwerken.
Wat een geluk dat Eelt de moeite neemt om wat te relativeren. Ik ken hem. Hij verbergt zijn goede hart achter een muur van sarcasme. Ik weet zeker dat hij echt bidt. Al is het maar omdat deze godloochenaar en republikein dol is op Beatrix. Zie zijn column 'Leve de koningin.'
Naam:
Esther
Datum:
20 februari 2012
Als je de Bijbel leest, zul je zien dat God zich verheugt over elke zondaar ter bekering. Cynische column.
Naam:
Marijke
Datum:
20 februari 2012
Is Eelt sarcastisch of meent hij alles of maar een deel.
Zijn boek is hoogst amusant als je van galgenhumor houdt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)