Inloggen
voeg je column toe

Columns

Voer de doodstraf weer in en in de belasting anders

Schorem dat zijn pik belangrijker vindt dan een mensenleven bestaat uit zulke lullen dat zij zelfs nooit geboren hadden mogen worden.
Andere moordenaars kunnen we nog verder bekijken, misschien hadden die een inzinking. Verban ze echter wel naar een onbewoond eiland ergens ver weg, laat het water om het eiland bewaken door speciaal afgerichte haaien. Elk schip dat in de buurt komt met andere bedoelingen dan een nieuwe lading menselijk afval brengen wordt ogenblikkelijk getorpedeerd.

Nu komen de discussies op gang hoe we het tuig gaan executeren. Daar heb ik natuurlijk ook een van mijn fameuze ideeën over. Zet ze alleen in een kamer, neem ze al hun moderne communicatie speelgoed af. Dus geen internet, mobiele telefoon en weet ik veel wat voor moderne troep er nog meer bestaat.

Zij krijgen alleen een tv ter beschikking, die niet de gebruikelijke voor debielen geschikte programma's uitzendt, doch uitsluitend programma's van niveau, ook geen Swiebertje dus. Geef het gajes uitsluitend gezond voedsel te eten. Laat een goede spreker van de partij voor de dieren vertellen met beelden erbij hoe lelijk wij doen tegen de dieren. Onzin mag ook wel eens. God zelf stelde alles wat de mens eetbaar vindt tot onze beschikking. Dit alles dag in dag uit.

Een leuke verdienste kan verworven worden door mensen die in kwaliteitsprogramma's geïnteresseerd zijn in een apart zaaltje naar de goede programma's te laten kijken, tegen een redelijke prijs. Deze lieden hoeven niet naar die flauwekul over de dieren te kijken.
Als de kille killers een week zo doorgebracht hebben, smeken ze om vette snacks en de 'Rijdende rechter' of Paul de Leeuw en 'Opsporing verzocht.'
Ik moet ophouden met deze opsomming, een gevoelige maag heb ik niet, maar ik ga vomeren als ik doorga met de producten van onze tv op te sommen. Trouwens, mijn ongetwijfeld intelligente lezers zouden ook niet goed worden.

Binnen twee weken pleegt het gajes zelfmoord, dan hoeft een gewoon mens niemand te executeren. Simpel en we houden onze ziel rein. De enige moeilijkheid is om de mensen te vinden, die deze kwaliteitsprogramma's kunnen maken. Dat wordt even zoeken.

De diefstal die hier belasting genoemd wordt kan nog eenvoudiger. De mensen met een inkomen tot 14.000 euro hoeven niets te betalen, ook die achterlijke zorgkosten niet. Boven dat bedrag gaan we belasting op intelligentie heffen. Niemand zal nog proberen om te weinig te betalen. Ze gaan allemaal teveel opgeven. Zeker als in de kranten komt te staan hoeveel iedereen aan Vadertje Staat geofferd heeft.
Als de staat toch nog wat wil binnenhalen van de arme donders, plaatsen we op iedere straathoek een eenarmige bandiet. Velen raken gokverslaafd. Als ze niets meer te eten hebben openen we gaarkeukens.
Voor geen enkele energievoorziening of water hoeven zij te betalen. Kleding krijgen ze ook. De happy few stelt graag goed bruikbare outfit beschikbaar als het maar in de krant komt.
Het lijkt me zalig om al die rijke patsers te laten betalen wat zij anders ontduiken. Rijkdom wordt niet altijd door intelligentie verworven.
Nederland heeft nooit meer een begrotingstekort. Mede doordat zoveel gajes van deze aarde verdwijnt omdat ze naar goede programma's moeten kijken en gezond eten opgedrongen krijgen.


Eelt schreef: 'Als ik me ophang breekt het touw.'
Zie de site van www.uitgeverijdebrouwerij.nl

Schrijver: Eelt, 8 mei 2012


Geplaatst in de categorie: humor

2.0 met 4 stemmen 142Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Charles
Datum:
7 juni 2012
Eelt wat geweldig dat iemand van jouw leeftijd nog zo origineel is. Laat die columns bundelen.
Om je eerste boek heb ik gelachen tot ik kramp kreeg, maar ook wel een traan weg gepinkt. Het stuk over de dood van je vrouw heeft mij diep geraakt.
Leuke gek, waar blijft je tweede boek? Opschieten a.u.b.
Naam:
Rita
Datum:
11 mei 2012
Eelt kan voor elk medium schrijven.
Als Wim Sonneveld nog leefde nam hij columns van Eelt om er op de planken een weergaloze coference van te maken. Hij deed dit met meerdere 'Kronkels' van Carmiggelt. De huidige generatie cabaretiers is er te platvloers voor.
Naam:
Gerrit
Datum:
11 mei 2012
Eelt, wat ben je toch prettig gestoord.
Je bent echt zo gek als uit je boek blijft. Wanneer komt je tweede boek.
Naam:
Annelies
Datum:
10 mei 2012
Wat weer een originele column. Ga zo door, wie weet kun je dan gaan schrijven voor een gerenommeerd maandblad.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)