Inloggen
voeg je column toe

Columns

Popmuziek van oudere sterren, recencie Neil young cd

Neil Young heeft een nieuwe cd psychedelic pil geheten en hij is best goed, gelukkig maar denkt foppe. De cd heeft een lang nummer van 28 minuten drifting back geheten en dat is de beste. Maar de rest is ook best aardig en klinkt tamelijk fris. De vorige plaat americana was echt een ramp vind ik. Hij speelt nu ook weer met de begeleidingsband van vroeger crazy horse geheten en geeft weer live concerten die op you tube staan en die energiek klinken met veel echo op de gibson gitaar.
Toch is de muziek niet meer zo goed als vroeger helaas maar neil is dan ook al vijfenzestig geweest en heeft de middelen afgezworen. Toch best aardig dus en goed gedaan. Helaas kende neil young de laatste tijd wat minder mooie muziek en ik vind er maar weinig aan het klinkt een beetje vermoeid en niet zo gezellig meer.

Het is een probleem van oudere popartiesten. Ze worden ouder en de stem wordt minder en ze herhalen zichzelf. Leonard cohen maakte ook een goede cd old ideas en bob dylan heeft ook weer een nieuwe plaat. De fans blijven hen trouw en luisteren nog steeds net als ik. Wat moet je anders. De huidige popmuziek is voor het uitgaansleven en er verschijnen weinig goede cd s want alles staat op de computer. Tom waits had ook na vijf jaar weer eens goede plaat. Daar moet de oudere ¨popmuziek liefhebber het dan maar mee doen. De radio blaat alleen oude muziek en onzin uit. En ik wil toch een lekker muziekje op de achtergrond hebben om de stilte op te vullen.

Liever een goede oude artiest dan het moderne spul al heeft de groep the killers ook wel goede liedjes en coldplay ook. Als je jong bent is popmuziek belangrijk maar ik vind het nog steeds leuk als ik een mooi nieuw muziekje hoor. The rollling stones hebben ook weer een nieuw liedje maar geen cd maar wel een optreden. Helaas raakt de inspiratie op als je ouder wordt. Toch mooi die nieuwe cd van neil young die heb ik maar weer. Thanks neil.

Schrijver: foppe oostenbrug, 9 november 2012


Geplaatst in de categorie: muziek

3.7 met 3 stemmen 188Er is 1 reactie op deze inzending:


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)