Inloggen
voeg je column toe

Columns

Theo van Gogh: wat mis ik hem

Eindelijk ben ik er in geslaagd om een flink deel van Theo's columns te pakken te krijgen en te lezen.
Mijn conclusie is, hij was een groot man. Van Gogh werd er van beschuldigd minderheden te discrimineren. Het enige 'kwaad' wat hij deed was het overdreven vertroetelen hekelen, van mensen die het in hun eigen land niet konden uithouden, op harde en duidelijke manier. Dat duidelijke was nodig omdat de zweverige troetel types het anders niet konden begrijpen. Inmiddels is duidelijk geworden dat deze dappere columnist expres niet begrepen werd. Er zijn teveel Hollanders die er hun status aan ontlenen en sommigen een leuk inkomen er mee verdienen.

Die immigranten zijn echter vaak teleurgesteld dat een deel van de bevolking verwacht dat zij zich aanpassen, zonder daarbij hun eigen identiteit prijs te geven. Een klein deel is echter zo boos dat westerlingen niet willen inzien dat Allah de enige God is en Mohammed zijn profeet, dat zij ons vernietigen willen.

Theo probeerde ons aan het verstand te brengen, dat ons land al overbevolkt is door onze eigen voortplantingsdrift en we daarom alleen mensen moeten toelaten wier leven in hun vaderland gevaar loopt. Die hebben echter meestal niet het geld voor de reis naar ons land. Deze stumpers verblijven in smerige kampen, net over de grens van hun vaderland.
Persoonlijk vind ik het vreemd dat Moslims zich altijd geroepen voelen hun God te verdedigen. Onze God dopt Zijn eigen boontjes. Lees het Oude Testament er maar op na.
Van Gogh was een vechter voor een kostbaar goed, de vrijheid van meningsuiting. Terwijl hij heel goed wist dat de meeste mensen nergens een mening over hebben.

Uiteindelijk werd Theo afgeslacht door een verblinde gek, die niet besefte dat Van Gogh ook hem zijn mening gunde. Theo's motto had moeten zijn, het woord van Voltaire: 'Ik ben het niet met u eens, maar ik zal tot mijn dood blijven vechten opdat u uw mening kunt blijven zeggen.'
Hij trad wel eens provocerend op. Zeker tegen de heksenjagers op rokers.
Dat gedoe over het roken is nogal hypocriet. Laat deze verslaafden hun genoegen, in lekker de accijns en BTW. Voor niet-rokers geldt dat af en toe een vleugje rook van een ander inademen gezond is, het stimuleert het immuunsysteem.

Het verbaast mij dat er geen gedenkteken voor Theo is opgericht. Terwijl er voor een dronkenlap, die in slecht en platvloers Nederlands domme liedjes stond te krijsen, meestal met dubbel slaande tong, een standbeeld werd opgericht.

Theo, geef nog eens een vette knipoog naar ons, vanaf je gouden stoel in de hemel. Heb je erg de smoor in dat je geen stukjes over onze nieuwe weldoeners, 'de heren' Samsom en Rutte meer kunt schrijven. Persoonlijk vind ik het erg jammer, je had je kunnen uitleven als nooit tevoren.

Schrijver: Eelt, 14 november 2012


Geplaatst in de categorie: discriminatie

3.2 met 15 stemmen 298Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Rik Reijnders
Datum:
8 augustus 2014
Beste Eelt,

Inderdaad een mooie column. Op veel punten ben ik het met je eens en ik vind dat je het erg goed hebt geformuleerd.

Een kritische noot die ik wil toevoegen, is dat me opvalt dat je schrijft dat Theo ervoor waakte dat ons land overbevolkt is. In zekere zin is dat ook wel zo, al vind ik wel dat dit punt veel meer op toepassing is op Pim Fortuyn dan op Theo van Gogh.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
14 november 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Beste Eelt, dit vind ik een scherpe en oprechte column over iemand die met kracht opkwam voor de vrijheid van meningsuiting en zelf ook geen blad voor de mond nam. Het is ontzettend triest dat hij door een verblinde fanaat werd vermoord.
Het woord van Voltaire, dat je in je column hebt verwerkt, spreekt mij erg aan. Ik denk dat ons land er anders uit zou zien als iedereen volgens dat principe zou leven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)