Inloggen
voeg je column toe

Columns

Bijbenen

‘We zijn nog op tijd hoor Maarten, dit was de eerste bel pas’, zeg ik, terwijl ik mijn zoon vanaf zijn fietsstoeltje met een zwaai op de grond zet.
‘Nee, dit was de tweede bel mama’.
Hij hangt zijn rugzakje over een schouder, draait zich om en loopt snel het schoolplein op, richting de ingang. Hijgend volg ik hem.

'Mm disloesjes’, zei hij gisteren, terwijl hij genietend een slokje van zijn aardbeienmilkshake nam.

Vanochtend beweerde hij dat het verschil tussen een krokodil en een kaaiman is dat de kaaiman minder kiezen heeft.
Soms betrap ik mezelf erop dat ik nog steeds niet helemaal ben bekomen van de schok dat ik een kind heb, dat ik zijn moeder ben.

Sinds kort gaat hij naar de kleuterschool. Onderhandelt met mij over een mister bean-koekje, over het zien van zijn teeveeheld Diego, steggelt met me over waarom hij zijn grijze broek niet uit de wasmand mag halen om hem vervolgens toch aan te doen naar school, discussieert over het tijdstip van in bad gaan. Stomverbaasd ben ik over dat bijdehante blonde mannetje dat me zo in beslag weet te nemen.

Het is alsof ik achter de feiten aanloop. Het ene moment doe ik alle moeite om hem de kaartjes van memory niet iedere keer op de grond te laten gooien.
Het volgende moment wint hij het spel, telt de kaarten letterlijk voor me uit, en zegt: ‘Ik ben heel goed in memory mama, misschien geven mijn nieuwe kleren mij memory-kracht’. Ik kan het nauwelijks bijbenen.

’s Avonds tijdens het voorlezen van Jip en Janneke vertrouwt Maarten me ineens toe dat hij ’lekker de oudste moeder van de klas heeft’. En de langzaamste, voegt hij er stralend aan toe. Oh, zeg ik. Hebben jullie dit vandaag besproken in de klas? Dat van de oudste moeder geloofde ik wel, maar de langzaamste.. ik moet het even verwerken.
‘Nee mama, maar ik haal jou toch in met hardlopen, ik ben veel sneller dan jij’. Oh Ja, lach ik opgelucht, dat is waar’. Ik dek hem toe en neem me voor om hem morgen eens te laten zien hoe snel zijn moeder werkelijk is.

Schrijver: Mohair
Inzender: Monique Louis, 16 november 2012


Geplaatst in de categorie: kinderen

4.4 met 8 stemmen 390Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
16 november 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Nee Monique, te laat, je gaat nu alleen maar sneller 'achteruit'lopen, neem dat van mij aan.
Een paar keer diep ademhalen en je krijgt perfect les in hoe je alles uit je pc kan halen en hoe die nieuwe telefoon werkt, en hoor je, geef maar hier doe ik wel even voor je.....
maar trots ben je wel!

Graag gelezen.
Naam:
An Terlouw
Datum:
16 november 2012
Email:
an.terlouwcasema.nl
Heerlijk om te lezen en inderdaad, ze worden met de minuut meer bijdehand, geniet ervan, want voor je het weet, gaan ze alleen naar school ( verder denken we nog maar eventjes niet)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)