Inloggen
voeg je column toe

Columns

Als Hitler en Stalin tijdig verdronken waren...

Hoe had de wereld er nu dan uit gezien? Een vraag die ik mijzelf regelmatig stel en niet echt kan beantwoorden.
Wel weet ik dat de wereld er thans zo voorstaat zoals nu door toedoen van deze misdadigers.
Volgens mij raakt ieder kind wel eens te water. De personen die deze schurken van de verdrinkingsdood redden hebben de wereld niet bepaald een dienst bewezen.
Hoewel er in de geschiedenis waarschijnlijk grotere schurken veel macht hebben gehad, konden die niet zoveel kwaad stichten als de Hitler en Stalin. Dat vroegere tuig beschikte niet over de moderne technieken die nodig waren om zoveel mensen tegelijk over de kling te jagen.
Bovendien is het algemeen bekend dat Hitler slechts een stroman was. Grote industrieën hadden veel belang bij een machtig Duitsland en hielpen de mislukte schilder aan de macht.

De smeerlapperij begon nog eerder. De Duitse oorlogsmisdadiger Wilhelm II werd niet uitgeleverd, omdat Koningin Wilhelmina haar invloed misbruikte om haar familielid, de keizerlijke massamoordenaar, politiek asiel in Nederland te bezorgen. Het is veelzeggend dat hij ongestoord tot 1941 in een riant onderkomen in Doorn kon wonen. Hij stierf daar een vreedzame dood.

De moderne tijd zorgde er voor dat de misdaden niet vergeten werden.
Vlak na de Tweede Wereldoorlog waren de mensen nog apathisch. De atoombom zou toch aan al het leven op aarde een eind maken. Duitse geleerden werkten al geruime tijd aan de apocalyps. Toen Duitsland minder voorspoedig werd tijdens de oorlog, namen de Amerikanen de voorbereiders van de Jongste Dag gaarne over.
Na de vernietiging van een paar Japanse steden, bleek het wapen een zegen voor de mensheid. De Russen konden gelukkig ook zulke bommen maken, anders hadden de Amerikanen Rusland vernietigd. De wereldheerschappij was gemakkelijk te verkrijgen voor onze grote bondgenoot.

Toen de Sovjet Unie verdween begon de grote verveling. Gelukkig brachten de Moslims weer wat leven in de brouwerij. Het wreedste roofdier, de mens kan nu eenmaal niet leven zonder smerig geweld.
Gelukkig zijn er weer redenen om medemensen de dood in te jagen en al of niet vermeende terroristen te martelen.
De gewone burgers hebben weer het idee, dat zij iedere seconde verscheurd kunnen worden. Uit wanhoop en weerzin moorden ouders hun gezin uit en vervolgens maken ze zichzelf koud, hoewel die zelfmoord vaak mislukt.

De meest bekende massamoordenaars, die ik al noemde, werden nooit gestraft.
Er werd van Duitsland geen gebied voor watersport gemaakt door het tot binnenzee te bombarderen. Integendeel: Duitsland heeft de leiding in de Europese Unie. Als geweld niet passend bestraft wordt, dan gaan gewone mensen het ook toepassen. Daarom is er nu zoveel criminaliteit in de wereld en zeker in ons land waar het verblijf in een gevangenis of TBS kliniek duurder is dan in het meest prestigieuze hotel en waar verpleeginrichtingen vaak op concentratiekampen lijken. In de gekkenkolonie waar lieden als Samsom en Rutte de macht krijgen, omdat het stemvee niet weet wat het doet.

Het land waar veel vooral oudere mensen honger lijden, omdat de belasting besteed wordt om achterlijke landen voor een faillissement te behoeden.
Waar kinderen opgevoed worden om dictator te worden, als ze niet door hun wanhopige ouders vermoord worden.
Tot overmaat van ramp moet je voor je een kind redt eerst bedenken of het geen toekomstige Hitler of Stalin zal worden.

Bovendien zitten we ook nog met die babyboomers opgescheept...

Schrijver: Eelt, 25 mei 2013


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.0 met 8 stemmen 271Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
27 mei 2013
Om oeverloze misverstanden te voorkomen, is te overwegen om commentaren, die zeer nadrukkelijk meningen verkondigen op basis van de inhoud van de bijdrage, toch van enig inhoudelijke reactie te voorzien. Op een volwassen schrijfsite moet dat mogelijk zijn.
Naam:
Hendrik
Datum:
27 mei 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Om oeverloze discussies te vermijden lijkt het mij verstandig dat reacties in het vervolg beperkt blijven tot commentaren op de inzending zelf. Veel discussies ontsporen doordat de reageerders met elkaar 'slaags raken'. Ik denk dat dat zo veel mogelijk moet worden vermeden.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
26 mei 2013
Eelt, voor jouw volhouden om met cynisme, verbijstering te verwoorden, blijf ik waardering houden. Zij het, dat ik de vormgeving vaak rommelig vind. Ook inhoudelijk wringen de argumenten regelmatig. Maar uit jouw getier blijkt wel degelijk gevoel voor mens en samenleving.

Meer verbaasd ben ik over de commentaren. Mogelijk is het verboden om daarop hier te reageren. 'Nieuweling' Henk Niekerk poneert kalmpjes zijn nieuwsgierigheid naar leven zonder crisis of multicultiproblemen. Bedoelt hij dat werkelijk in de context van het langer leven van genoemde, erkende massamoordenaars?

Zo niet, dan deze kromtaal vermijden, lijkt mij. Intrigerend is verder het commentaar van Petra. De kunst van de retorica werd helemaal niet voor de noden van het volk ingezet. De armoede en wanhoop waren eerder platformen om de eigen machtswellust op ongekende wijze te gaan botvieren, is mijn observatie.
Naam:
Petra Hermans
Datum:
25 mei 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Zolang er in Nederland geen censuur wordt doorgevoerd, kunnen schrijvers en dichters een eigen geluid brengen.
Het punt bij dictators als Hitler, Stalin en vergeet niet, Mao, is, dat ze door retorica eerst voor het volk vechten, maar daarna hun idealen verloochenen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)