Inloggen
voeg je column toe

Columns

Vrije denkers

Ik vind 't altijd fascinerend te zien hoe motorrijders eer doen aan de onbeschreven begroetingsplicht. Voor mij zou het niets zijn aangezien ik meer met de verplichting om te groeten bezig zou zijn dan volop m'n gedachten te laten gaan en te genieten van de rit.

Ik schaar me, vind ik zelf, onder de gelukkige vrije denkers die er energie van krijgen zonder beren op de weg alle uithoeken van het denkvermogen af te tasten. Vooral tijdens het rijden lijken m'n hersenen vaak een eigen reis te maken terwijl ik al multitaskend uiteraard wel op het verkeer let. Nòg meer energie krijg ik ervan m'n gedachten met andere vrije denkers te kunnen delen.

Ik ga mijn mededenkers ook steeds makkelijker herkennen. Het ritme van woorden dat al samen pratend steeds sneller wordt, aangewakkerd door het enthousiasme over elkaars ideeën en opvattingen. De glans in de ogen die vol herkenning de blik van de ander vasthouden. Samen creërend en ontdekkend.

Vandaag sprak ik een vrije denker en al gauw bleken we een andere vrije denker gezamenlijk te kennen. Een glimlach verscheen bij het horen van diens naam op mijn gezicht vanwege het idee dat ook vrije denkers elkaar, zonder uitgesproken fysieke kenmerken, weten te spotten.

En even voelde ik me net zo verbonden als de motorrijders die elkaar in vol ornaat niet alleen herkennen, maar met hun respectvolle groet ook erkennen.

Schrijver: Annette Hier, 19 juni 2016


Geplaatst in de categorie: emoties

3.9 met 7 stemmen 889Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)