Inloggen
voeg je column toe

Columns

Veel bekijks!

Veel bekijks!
Beeldschoon zijn ze, mijn twee schoondochters. De ene is een blondine, de andere een brunette. Beiden hebben een lijntje, dat je alleen in gebarentaal kunt omschrijven. Zij oogsten in gezelschap veel bekijks. Een gemiddeld bouwvakker, zou met genoegen zijn rug even rechten, als mijn schoondochters voorbij komen. Ja, mijn zonen hebben een goede smaak op dat gebied. Beide schoondochters zijn me even lief.
De blondine stelde op een dag voor om samen te wandelen. Van mijn woonplaats, Lieshout, naar haar woonplaats Son. Een afstand van 12 kilometer. Klokslag half acht stond ze de volgende ochtend voor me, de blondine. Sportief gekleed, stevig schoeisel en rugzakje met drinken en een banaan. Het weer was prachtig, de natuur mooi en het tempo op elkaar afgestemd. Ze praatte vrolijk en honderduit, mijn partner voor één dag. De familie, het werk als wijkzuster, de kinderen, lekker eten, opvoeding.
Op de helft van de route draaiden we al keuvelend het fietspad op langs de Sonseweg. Tot nu toe waren we in de bossen niemand tegengekomen. De eerste tegenligger was een meisje op de fiets. Ze had meer oog voor haar mobieltje dan voor ons. Even later een vrouw, waarschijnlijk met opgroeiende dochters. Zwijgend en hoofdschuddend passeerde zij ons. Er volgde een mannelijke fietser. Goedkeurend liet hij zijn blik over mijn partner voor één dag, glijden. Vervolgens knikte hij mij vriendelijk toe. Als toegift volgde een vette knipoog.
Vermoeidheid diende zich aan bij mijn ongeoefende partner. Het tempo zakte en de gesprekken werden melancholischer. “Wat wil je ook met zo’n lieve, maar op carrière beluste man?”, verzuchtte ze. Troostend sloeg ik mijn arm om haar heen. Achter ons hoorde ik een licht gedruis. Een vrouw op leeftijd, op een e-bike, flitste ons voorbij. “Ouwe gek, laat dat kind met rust!”, schreeuwde ze. Als door een adder gebeten, trok ik mijn arm terug. Met een kwiek hupje wipte ik mijn rugzak weer recht.
“Was het leuk?”, vroeg mijn zoon. “Zeker”, zei mijn partner voor één dag, vermoeid. “Nou en of, ík trok veel bekijks!”, antwoordde ik.

Schrijver: Jac Babin, 6 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: familie

4.0 met 2 stemmen 381Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Jac Babin
Datum:
11 oktober 2017
Ik ben nog steeds en gelukkig getrouwd. Het verhaal is autobiografisch. De vrouw op de e-Bike is een willekeurige fifigurante
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 oktober 2017
Ik vraag me af of je nog getrouwd bent en zo ja, is dat dan die vrouw op die e-bike? (-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)