Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

'Waar, meneer Mulisch', - - - -

---is engagement gebleven? Met deze vraag probeert CDA-kopman en -aanvoerder en dan ook nog 'onze' Minister-President het tij betreffende het aanstaande CDA- en dus Kabinetsverlies te keren. Ik heb en zal de heer Balkenende nooit als 'onze' MP (ge)zien. Niet, omdat ik dit niet wíl, maar puur vanwege het feit dat ik dit niet kán. Zowel uit persoonlijke als sociale omstandigheden. De persoonlijke laat ik hier achterwege, daar het hier om een groot aantal mensen gaat en dus de sociale natuurlijk prevaleren. Waarom worden mensen die vaak voor het leven zijn getekend door ziekte die hen is overkomen, zonder dat zij daarom hebben gevraagd, door uw kabinet gekort op hun uitkering? Jaren gewerkt, keurig maandelijks premies afgedragen en vervolgens asociaal worden gekort.

Macht en Misbruik, noem ik dat!

De structureel-100%-arbeidsongeschikten laat uw Kabinet in hun waarde. Lof. Helaas stelt u daartegenover een aantal maatregelen waar de gemiddelde hond, en terecht, geen brood van lust. Het is voor mij onbegrijpelijk, en ik ben de domste niet, dat u op mensen die al op veel hebben moeten beknibbelen opnieuw de zwaarste lasten drukt. Uw, zeker door de meeste leden van uw kabinet, zeer gewaardeerde minister A.J. de Geus, probeert er in interviews in allerlei media een voor alle partijen positieve draai aan te geven. De enige die niet wil zien dat hij in zijn eigen argumentatie ten ondergaat,is De Geus zelf, gesteund door de eerder aangehaalde Minister-President.

U dus!

Waarom laat hij als christen, maar meer nog als mens, veel mensen in de kou staan? Met een beetje winter, straks zelfs letterlijk.

'Waar, meneer Mulisch, is engagement gebleven'?, is de vraag van Balkenende die hiermee zijn onzekerheid bevestigt. Niet hij en zijn CDA, maar Zalm met zijn VVD zijn verantwoordelijk voor de teloorgang van ons sociale stelsel waar honderdduizenden de klappen van mogen opvangen. Het lijkt over het algemeen misschien vrij goed te gaan. De schade, forse schade vaak, wordt door u en uw ministers genegeerd. Dit is jammer, want u doet met dit beleid zoveel mensen onterecht te kort. Ik geef u één tip mee; 'k zou maar genieten van uw laatste maanden als premier! Niet lang na 22 november is het over, sluiten en tabee!!!

Schrijver: Annejan Kuperus, 20 oktober 2006


Geplaatst in de categorie: politiek

2.5 met 4 stemmen 1.380Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)