Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Blinde tyfushond

“Excuseer, meneer de scheidsrechter. Volgens mij is uw fluitsignaal gebaseerd op een omissie te uwer zijde. Een ordentelijke meetkundige observatie zou thans aan het licht brengen dat de bal, zij het marginaal, binnen de lijnen van het speelveld is gebleven. Gaarne moge ik u beleefd verzoeken, uw voorgenomen besluit reeds thans te herzien ten mijnen voordele.”
Okee, overdrijven is ook een vak. Maar de scheids uitmaken voor ‘blinde tyfushond’ gaat echt te ver.

Men neme: een randdebiel en een Ajax-shirt. Wat krijg je dan? Een omhooggevallen randdebiel met een grote smoel die Wesley Sneijder heet. Puisterige rotpuber met een hoge dosis verbeelding. Vond het nodig om scheidsrechter Ruud Bossen voor ‘blinde tyfushond’ uit te maken. Volkomen terecht door de scheids naar de kleedkamer verwezen.

Nee Wesley. Voetballen. Dát is jouw werk. Breng je overigens weinig van terecht, maar vooruit. Schelden is óns werk. Columnisten, die zijn er om te schelden. Dus jij zorgt voor de doelpunten, en wij voor de beledigingen. Even een voorbeeld:
Wesley Sneijder
Je moeder was een temeider
En nou niet zeuren dat temeider geen woord is. Die sukkels op de tribune verstaan gewoon temeier.

Maar die trainer van Ajax, die Henk ten Cate, die is pas écht het spoor bijster. Die sprak de scheidsrechter aan op zijn besluit, de kwalificatie ‘blinde tyfushond’ niet te accepteren. Een ‘moraalridder’ was de scheids, aldus Ten Cate. Maar ja: vroeger zelf gevoetbald. Ook te veel kopballen. Ook hersentjes kapot. Eigenlijk best wel een beetje sneu.

Wel een grote bek, die voetballertjes van Ajax, maar o, o, o, wat komt het hard aan als de heren zelf eens iets vervelends te horen krijgen. Weet u nog, die spreekkoren “Sylvie is de hoer van Amsterdam”? Rafaël van der Vaart geheel uit concentratie. Voetbalt nu bij Hamburg. Daar heeft ‘ie geen last van de spreekkoren. Want Rafaël verstaat geen Duits…

Sinds het vertrek van Ajax uit De Meer schijnen er bij de club geen voetballers met een IQ van meer dan 80 rond te lopen. Ik denk dat dat door die Arena komt. Kijk, een schuifdak op een auto, tsja, daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Een schuifdak op een terras? Behaaglijk. Maar een schuifdak op een voetbalstadion? Nee, dat kan nooit gezond zijn. Zal wel een soort van aardstralen ontvangen ofzo. Iedereen die ooit in de Arena is geweest, als sporter of als toeschouwer, komt met kapotgestraalde hersens het complex weer uit, zo lijkt het. Het is niet voor niets dat er vorig jaar zo’n ophef over het Ajax-logo was. Dat bestond uit 11 lijnen. Maar de gemiddelde supporter bleek niet tot 11 te kunnen tellen. En de spelers kwamen nog niet eens tot de helft.

‘Blinde tyfushond’: als het Ajax-bestuur een beetje karakter heeft, stellen ze Wesley de rest van het seizoen niet meer op. Slecht voor de resultaten? Welnee, wat als ze de wedstrijd wél met Wesley in de basis beginnen, verliezen ze ook. Gehoord, meneer Jaakke? Weg met die idioot.

Het Meldpunt Discriminatie Amsterdam roept vrouwen die zijn uitgescholden op, een klacht in te dienen. Nou, die hebben het druk! Het schijnt storm te lopen. Allemaal beledigde scheidsrechtsters bij het damesvoetbal…

Schrijver: Driek Oplopers, 29 nov. 2006


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2,4 met 7 stemmen 456Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)