Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De multiculturele samenleving

Het was in Brussel, mijn eerste contact met de multiculturele samenleving, in de Ieperstraat, op de vroegmarkt. Ik was pas van thuis weggegaan, was in Gent gaan wonen en had een job gevonden. Een vakantiejob. Het was het jaar van de eerste "Gentse feesten". De afspraak was dat ik midden in de nacht op een parking langs de autostrade Oostende-Brussel zou staan en dat de Oostendse eigenaars van een fruitkraam mij daar zouden oppikken en meevoeren naar Brussel.

In Brussel aangekomen was het eerste werk de wagons met fruit te gaan onderzoeken, die uit Spanje kwamen en geparkeerd stonden in de gebouwen van Thurn en Taxi. Van iedere wagon werd een kistje fruit in de wagen gestopt. De volgende halte was de vroegmarkt, toen gevestigd langs de Ieperstraat, achter het "Klein Kasteeltje".
Toen zag ik het. Twee mannen die tegen mekaar tekeer gingen. Ik dacht, nog even en die slaan op elkanders gezicht.

Maar opeens kusten ze elkaar, en ze gingen elk hun eigen weg.

Schrijver: Verfaillie ed, 2 december 2006


Geplaatst in de categorie: discriminatie

2.7 met 12 stemmen 2.123Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
verfaillie ed
Datum:
21 december 2006
Email:
verfotogmail.com
Een beetje uitleg: “een inleiding vol niet terzake doende informatie”? lees ik.
Fruit dat massaal uit het buitenland komt, de mogelijkheden van mijn generatie om in Oostende te wonen en in Brussel te gaan werken. Het begin van een massale migratie. Het transport als een van de oorzaken van een nieuwe multiculturele samenleving. De ontmoeting met mensen met een totaal nieuwe lichaamsuitdrukking, die al direct verkeerd begrepen wordt. Want niettegenstaande hun passionele communicatie, zijn de nieuwkomers niet agressief “ze kusten elkaar, en ze gaan elk hun eigen weg” .
Een eigen/nieuwe weg, een nieuwe samenlevend. Een nieuwe tijd, de we samen aan het opbouwen zijn. Een multiculturele samenleving.
Naam:
Verf
Datum:
12 december 2006
Email:
verfotogmail.com
Beste lezer, ik zou u dankbaar zijn voor iedere opmerking. Vind u dit verhaal ………...u oordeelt goed ,slecht,slap sterk,of u vult maar in .Ik zal u zeer dankbaar zijn, voor iedere commentaar.
Groeten
Verfaillie ed
Naam:
Ep Meijer
Datum:
2 december 2006
Dit is hooguit een anekdote, met een inleiding vol niet terzake doende informatie en een teleurstellende en onduidelijke pointe. Jammer.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)