Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ziek, zwak en misselijk

“Ja agent,” zei ik, “ik fietste inderdaad door rood. Maar ik hoef uw bekeuring niet te betalen, want ik voel me niet zo lekker.”
Dit handigheidje heb ik geleerd van de heren Honecker, Pinochet en Holleeder. Het is altijd goed om regelmatig de media te volgen, want op die manier krijg je allerlei tips die in het dagelijks leven goed van pas komen.

Meneer Honecker werd vrijgesteld van zijn straf voor het vermoorden van honderden vluchtelingen. Om gezondheidsredenen. In een Zuid-Amerikaans land leefde hij nog jaren in behoorlijk goede gezondheid. Meneer Pinochet werd niet langer vervolgd voor de massamoorden waarvoor hij verantwoordelijk was. Amper terug op Chileense grond stond hij lachend op uit zijn rolstoel.
En nu opeens is ook de heer Willem Holleeder ziek, zwak en misselijk…

Ik grijp mijn kans. Per direct ben ik opgehouden met het betalen van mijn drankrekeningen in de kroeg. Ik geef rondjes bij de vleet en het kost me geen cent. Ik zeg gewoon dat ik ben getroffen door een lichte hoofdpijn, en niemand die me wat kan maken.

Ben ik nu een boef? Ach, dat valt wel mee. Nee, dan die Willem Holleeder. Die is zo ongeveer het ergste geteisem dat er rondwandelt. Hij is een van de ontvoerders van biermagnaat Heineken en zijn chauffeur, die op beestachtige wijze werden behandeld. Ze werden in een hok als beesten vastgeketend aan een muur. Een aantal van Holleeders kompanen is gelukkig al overhoop geschoten. Maar Willem leeft helaas nog en wordt inmiddels verdacht van een aantal moorden en van het afpersen van zijn mede-gangsters.

Bij de supermarkt koop ik gewoon de duurste koffie, de deftigste koekjes en biefstuk in plaats van gehakt. Want ik loop tóch zonder te betalen langs de kassa. De filiaalchef probeert me de eerste keer nog tegen te houden en een passerende rechercheur tracht mij nog te verbaliseren wegens winkeldiefstal. Maar ja, geen schijn van kans. Want telkens als het op betalen aankomt word ik getroffen door een lichte flauwte en dan kan ik dus niet meer worden vervolgd.
Want wat voor anderen geldt, mag ook mij tot voordeel strekken, toch?

Hoezo dan? Nou, Willems advocaat vindt dat de rechtszaak tegen zijn cliënt moet worden gestaakt. Want Willem is een beetje moe. Omdat ‘ie zo vroeg op moet staan op de zittingsdagen. En Willem slaapt zo slecht. En hij hyperventileert soms een beetje. Want het brengt best wel wat stress met zich mee, moordverdachte zijn…
Ja? En? Heineken en zijn chauffeur hebben ook nog wel eens slecht geslapen. En de mensen die zijn afgeperst en mishandeld hyperventileerden er vrolijk op los. Dat vond Willem toen geen probleem. Maar erger nog, sommigen van zijn slachtoffers slapen nooit meer.
Want die zijn dood.


Zie ook: http//www.driekoplopers.web-log.nl

Schrijver: Driek Oplopers, 8 april 2007


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.3 met 6 stemmen 640Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Rina van Dijk
Datum:
21 mei 2007
En wat is nu de moraal van dit verhaal??!!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)