Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

The Secret..

Het nieuwste snufje op het gebied van spirituele oplichterij is “The Secret”.
Waar komt het op neer? Ik citeer: “De inmiddels beroemde film, de Secret, laat fragmenten zien van een geheime wijsheid. Een wijsheid die je het gereedschap geeft om een succesvol leven te creëren. Want je leven is het resultaat van wat je in het verleden hebt gedacht.
Alles begint met een idee en krijgt vervolgens vorm in de werkelijkheid. Zodra dat tot je doordringt, kun je je leven veranderen. Dan zijn ineens al je wensen binnen handbereik. De Law of Attraction is daarvoor verantwoordelijk, in samenwerking met jou.”

Behalve de film zijn er het boek en uiteraard de onvermijdelijke DVD’s. Om maar te zwijgen van de ontelbare workshops waar kandidaten zich kritiekloos van alles en nog wat laten wijsmaken.

The Secret! Wat ik echt onbegrijpelijk vind is dat anders toch weldenkende mensen zich laten belazeren door deze oudbakken boodschap in een nieuw jasje.

Waar hebben wij deze onzin meer gehoord? Ik noem er slechts drie:

a)de Bijbel; daar werd het bidden genoemd. ”Vraag en gij zult krijgen”, zei de Heere.. Het belangrijkste dat goeroe Jezus in zijn workshop aan zijn leerlingen doorgaf was “het onze vader.”
“Geef ons heden ons dagelijks brood,” was bijvoorbeeld een stuk gereedschap om succesvol wat voedsel te creëren;

b) Wayne Dyer; in zijn boek ‘niet morgen maar nu’ en in zijn latere boeken, waarin hij dezelfde boodschap nog eens dunnetjes kopieerde, creëerde hij op deze manier succesvol diverse miljoentjes zijn portemonnee in;

c) Deepak Chopra; in zijn boeken heeft ook hij het over een leven vol onbegrensde mogelijkheden. Seminars, workshops, dvd's en tig boeken doen hem succesvol in weelde baden.

Kortom, the Secret is totaal overbodig en uitsluitend interessant voor de bedenkers ervan. Net als bij elk piramidespel wordt de bedenker er financieel wijzer van.

Waar ik overigens wel zeer benieuwd naar ben, zijn de gevolgen van een workshop op grote schaal in hongerend Afrika. Ik bedoel maar, dat er dan de boeken, film en dvd’s van The Secret worden uitgedeeld aan uitgehongerde moeders, aan aan aids lijdende vaders en aan dikbuikige hongerkindjes en dat die dan na drie weken workshops en training on the job, naar buiten komen als welvarende, goed doorvoede en stinkend rijke consumenten.

Maar ja, dat kan natuurlijk niet. Hoe zouden zij die boeken film en dvd’s moeten betalen?
Om maar niet te spreken van de twee weken durende workshop.
En de verzinners van The Secret gaan dat natuurlijk niet gratis organiseren. Ja hoor es, er zijn grenzen hoor. En die grenzen liggen bij het geld van de weldoorvoede, naïeve en verwende Westerling die wel wil dokken voor luchtfietserij.
Hongerend Afrika mag het doen met `het onze vader”, dat al tweeduizend jaar borg staat voor succes……The Secret!
Zeg maar gerust, The SECREET!!


Zie ook: http://www.pacopainter.nl

Schrijver: paco, 13 juli 2007


Geplaatst in de categorie: geld

3.2 met 8 stemmen 1.353Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Natasja
Datum:
30 augustus 2007
Email:
ratelaartjehotmail.com
Je begint leuk en sluit nog leuker af.
Ik heb eerder stukken van je gelezen, dus ik zal je zeer zeker niet tegenspreken, kan ook niet ontkennen dat er een groot gedeelte waarheid in zit. Zeker betreft Afrika en de luchtfietserij waar wij Westerlingen in gedachten onszelf al rijk aan rekenen.

Toch daag je me uit voor een reactie.

Je schetst drie voorbeelden. Behoorlijk verschillend van elkaar, maar gelijktijdig, redelijk gelijk(waardig).

Als je deze drie, in een combi gooit, is dat dan niet een beetje de maatschappij van tegenwoordig.. Met jouw (volledig terecht geschetste!) ''middenmoot'' erbij..
En zouden deze combi's de grenzen niet verwarren met elkaar.. ? Op basis van 'vrij denken' en ons groeiend ego?

Even een spinsel, je hebt me aan het denken gezet..
Om terug te komen op de tekst: stevig in elkaar geknald!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)