Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Lak aan

In een sierlijke beweging bracht ze de sigaret naar haar lippen. Ze deed bijna alles met een theatraal gevoel. Ze rustte teder haar lippen om de filter. Alsof ze de peuk passievol vacuum kustte. Dit was de trek. De laatste trek aan haar verslaving. Waar ze zoveel heerlijke momenten mee heeft gedeeld. Na een potje lekker vrijen. Of de gezellige kroegsfeer. Waar de rook zich mengt met de geur van overmatig alcohol en waar je zonder eigen bijdrage aan het kroegsgevoel je niet echt kroegmillieu vriendelijk bezig bent. En zeg nou zelf. Een beter millieu begint toch echt bij jezelf!

Na een flinke ruzie kan een peuk ook de ideale partner zijn om al je vertouwen in te leggen en tot rust te komen. Ze hebben samen al heel wat plezier gemaakt en tranen verdreven. Maar geen enkele partner is ideaal. En net als de liefde zou deze verslaving haar op den duur ook de das om doen.

Dit wordt een mijlpaal. Of in dit geval een mijlpeuk! Was het maar een mijl. Dan duurde het nog wat voordat ie op is. Ze neemt nog een lange haal. De opgetrokken zonde maakt een scherpe bocht langs het boksballetje dat achter in haar mond bungelt en streelt vervolgens de binnenkant van haar keel. Ze leidt de gifwolk verder haar lichaam in als ze het over haar longen inademt en het daar een paar seconden bewaart. Kan ze het daar ergens maar in een kluisje doen. Of in een reservetank als in een brommer. Er is daar toch wel ergens een luchtzakje vrij? Daar kan ze het toch in doen? Ze wordt lichtjes in haar hoofd. Draaierig als een klein meisje in een carrousel. Op een kitsch paard tussen bonte kleuren en vrolijke geluiden. Maar nu stapt ze er af. Het paard en de carrousel maken een vlucht naar de vrijheid. De gifwolk drasaft bij haar vandaan. Ze kijkt het na. Probeert ze er nu werkelijk van te happen? Je lijkt wel gek, denkt ze over zichzelf. Ze drukt die peuk uit.

Ze heeft netjes het pakje leeggerookt. De staande asbak zal ze voortaan als spaarpot gebruiken. Het pakje maakt ze tot een propje en zelfs het propje verfrommelt ze. In de vuilniszak er mee. En de vuilniszak dichtbinden en driekwart leeg buiten in de kliko dumpen.

En nu? Eigenlijk heeft ze nu al trek in weer een peuk. De kamer geurt ook nog naar sigaretten. Het huis. Haar kleren. Haar haar! Ze pakt een bus haarlak en woedt als een orkaan het huis door. Als de bus haarlak leeg is, pakt ze een bus spuitdeo. Ze lijkt wel een een sigarettenrookbeestjesverdelger! Maar dan zonder overall of gasmasker.

Ze opent alle ramen en deuren. Doet de kleren die ze aan had in de was, pakt een douche en poetst haar tanden en ploft daarna neer op de bank. Zo. En dan is het nu eigenlijk zo'n moment voor een sigaretje!

Wat moet ze nu? En na een potje stevige sex? Of als ze verdrietig is, of zich verveelt? Kan een glas wijn ook zonder een peuk? En valt lekker eten net zo bevredigend naar beneden zonder begeleidende rook? Dit houdt ze toch nooit vol! Ze snakt. Ze snakt. Haar zwart geblakende longen reiken naar adem! Of naar een sigaret. Misschien kan Scheel, haar teddybeer, enige hulp bieden. Ze pakt 'm van zijn stoel in de slaapkamer en houdt 'm stevig tegen zich aan. Net als vroeger. Net als een klein meisje. Maar het knuffelige speelgoedbeertje stinkt hartstikke naar de rook! O Ellende! Waarschijnlijk is stoppen met poepen nog makkelijker! Zal ze dat anders doen? Gewoon niet meer poepen. En gewoon weer lekker roken. Beer weer op z'n stoel. Lippen weer om een peuk. Gewoon lekker de schijt er aan. O Nee! Dat kan dan niet. Nou ja, de pot op dan! Daar hoef je om niet voor te schijten! Nietwaar?
Snel naar buiten om peuken en een nieuwe spaarpot te kopen...

Schrijver: William Jonathan Alexander
Inzender: Karlijn, 29 juli 2007


Geplaatst in de categorie: lichaam

2.2 met 4 stemmen 859Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Natas
Datum:
30 juli 2007
Email:
ratelaartjehotmail.com
Erg veel metafoor wat ik lees. Wel een sterke tekst. Leuk om te lezen, alleen overdonderd en overvloedig zwart van rook!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)