Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Minderheid

Marktonderzoek, een weg vinden naar wat het leeuwendeel van de bevolking behaagt, dat pad heb ik 30 jaren bewandeld, data gerangschikt, soms naar willekeur omdat dat van mij verwacht werd. Chi-kwadraat en nomogram overboord, want de klant was koning.

Een gisse witteboordencrimineel heeft de zaak laten ploffen, doei doei oudere werknemer, sterfhuisconstruerend heeft men mij onafgevloeid een kleine 100.000 euro onthouden.

Zes jaar WW, waarvan 2 zogenaamd verlengd (sociaal minimum), verplicht solliciteren want anders word je gekort op je flagrant lage uitkering. Ik heb me de krampen in de vingers geschreven op vacatures, immer weer niet voldoend aan een profiel.

CWI, UWV, Werkbeurs, re-integratiebedrijven, zij hebben werk omdat ik het niet heb, hoe krom zit deze wereld in elkaar. Minder dan een maand, voordat mijn WW-uitkering afliep, deed de plaatselijke uitkeringsinstantie mij daar kond van, dank u wel, vensterambtenaar, u heeft geen flauw benul van wat er leeft bij mensen die met minimale mogelijkheden het hoofd boven water trachten te houden.

Ik heb een bijstandsuitkering aangevraagd, maar ach, ik heb een eigen woning, ik moet nog vier jaar, opgebouwd wordt dus afgebroken, ik moet eerst opvreten wat ik voor mijn "oude dag" had bewaard. Dat betekent een tweede hypotheek, hogere kosten om een uitkering te kunnen krijgen. Onzinnig traject, derhalve afgeblazen, ik ben niet gek. Stop mijn energie liever in de 'struggle for life' dan dat ik die gladde overheidsdienaars naar de mond praat.

Inmiddels heb ik, zoals bekend, een tijdelijke baan bij de Shell en ga ik zeer waarschijnlijk de thuiszorg in. Bij de Shell ben ik de enige autochtoon, bij de thuiszorg een man tussen veel vrouwen, het deert mij niet, als het zo moet ben ik graag in de minderheid.

Schrijver: Fred, 16 juli 2008


Geplaatst in de categorie: discriminatie

1.0 met 6 stemmen 611Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)