Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

voor mijn lief

Liefste, wij zijn gelijkwaardig, dat behoren wij te zijn. Onze wegen hebben elkaar gekruist en dat zal geen toeval zijn.

De ene keer ben jij sterker dan ik (zoals in deze periode) en de andere keer kan ik jou ondersteuning en hulp bieden (en reken maar dat ik helemaal voor je ga!). Zo houden we elkaar in evenwicht en ik denk dat God (zoals hij is in de hoedanigheid waarin wij daar persoonlijk in geloven, hoe verschillend dat misschien ook kan zijn) dat zo voor ogen heeft gehad.

Twee mensen trouw aan elkaar samen vechten tegen het kwaad van de wereld om hen heen, samen sterk, twee mensen die weten dat ze nooit alleen zullen zijn omdat de ander altijd nabij is. Ook na de dood, dan nog zal de ander nabij blijven, want liefde en gebondenheid blijft eeuwig bestaan. Een mens is nu eenmaal niet sterk genoeg om de kwade wereld om hem heen alleen te weerstaan. Daarom schiep God (die geen naam heeft, maar voor iedereen uiteindelijk dezelfde goedheid betekent) de partner, de echtgenoot/echtgenote voor eeuwige trouw aan elkaar. Slechts door de wetenschap van een ander, een zielsverwant die intens van je houdt, kan een mens het kwaad om hem heen weerstaan. Steeds opnieuw krijgt hij bevestiging van trouw en liefde hoe vaker die door de jaren door steeds opnieuw gebeurt hoe stabieler hij wordt.

Hoe stabieler een relatie wordt, steeds sterker en krachtiger, en uiteindelijk onaantastbaar. Door ervaringen leren twee mensen, twee individuen, elkaar kennen en vervolgens leren zij door “vallen en opstaan, door lief en leed, verdriet en geluk” elkaar te vertrouwen en samen aan de toekomst te bouwen. Dat is waarom God de geliefden heeft geschapen. Twee mensen waarvan de namen steeds verschillen, waarvan zelfs de geslachten meestal verschillen met de daarbij komende misverstanden, maar wel twee mensen, hoe verschillend zij ooit leken te zijn, die ervoor hebben gekozen om samen verder te gaan langs de grillige weg die leven heet.

Samen vechten zij tegen onrecht, onvoorwaardelijk kiezen zij voor elkaar. Een leven lang. En als de dood hen scheidt, de ander eenzaam achterblijft op de planeet die aarde heet, dan nog zal de liefde als engel in de wolken, in de hemel over zijn of haar geliefde waken. Uiteindelijk zullen zij weer samenkomen en eeuwig vrede vinden.

Schrijver: anne second, 10 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: religie

2.0 met 2 stemmen 225Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
costa
Datum:
11 oktober 2008
Prachtig geschreven. Mijn complimenten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)