Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

2012

De oude man keek over het landschap heen. Hij stond op de hoogste bergtop die er in zijn land was. Zijn gezicht was verweerd. Zijn rimpels waren groeven die welhaast pijn moesten doen. Desondanks lag er een glimlach op zijn gezicht. Hij had een binnenpretje. Omdat hij Het wist.

De oude Indiaan had al vaak gebeden tot zijn goden. Hij had de nodige offers gebracht. En nu was het dan zover. Eindelijk. Het was begonnen.
Lang geleden kwamen de mensen uit het verre Europa en moordden zijn volk uit. Zijn bizons werden afgeslacht en zijn land namen zij in bezit. Hij moest als een minderwaardiger mens in een reservaat leven. Maar steeds had hij gebeden en gewacht.

Het was bij de bezetters inmiddels doorgedrongen dat zijn broeders uit het zuiden van dit continent lang geleden hadden voorspeld dat zijn lijden tot een eind zou komen. De bezetters uit het verre Europa hadden de Maja-kalender ontdekt. En zij wisten dat in 2012 alles voorbij zou zijn. Wat zij echter niet wisten en niet konden weten was dat er nog een Majarol was. Alleen zijn volk had dit manuscript gezien. Niemand van buitenaf wist van het bestaan af. In dit manuscript stond beschreven hoe de oude volken weer bezit zouden nemen van hun land.
De oude man huilde bijna bij deze gedachte. Maar hij had de paniek bij de blanken gezien toen de beurskoersen daalden en hun papieren en plastic geld steeds waardelozer werden. Hij wist het. Het was begonnen.
De oude man draaide zich om en liep met een glimlach weg…

Schrijver: costa, 9 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: overig

4.4 met 5 stemmen 743Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)