Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mevrouw Tuintje

Zo heet ze niet, dat zult u begrijpen. Enige terughoudendheid is hier op zijn plaats, de organisatie staat frivoliteiten niet toe. Ik weet het nog goed, de eerste zorgelijke druk op de bel, een brekelijke stem die informeerde wie er voor de deur stond.

Zij was mijn tweede klant op de eerste dag dat ik, noodgedwongen door gebrek aan compassie bij instanties die er in eerste instantie voor mij zouden moeten zijn, een draai aan mijn leven ging geven. Het verdient voor geen meter, maar ik ga wel twee keer per dag met een tevreden gevoel naar huis, eenzame mensen weten dat ik er de volgende week weer ben, uitblinkend laat ik ze achter.

Terug naar mevrouw Tuintje, de vloer was er kennelijk nooit voldoende aangeveegd, dweilen waren mijn voorgangers, niet in de goede zin van het woord. Nieuw bezemend klaarde ik de job in de helft van de tijd, die ik dus over had voor iets anders. En dat werd de tuin, overwoekerd door haagwinde en ander plantengespuis. Groene vingers en aardenagels werden daarna mijn deel.

De roos bloeit weer en mevrouw Tuintje fleurt helemaal op, laatst scoorde ze met haar scootmobiel een paar plantjes bij de Lidl. Sinds kort geef ik haar drie zoenen als ik weg ga, ze glundert bij voorbaat.

Schrijver: Fred, 14 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: planten

3.3 met 6 stemmen 1.355Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Iris
Datum:
30 november 2008
Email:
iris.aguirretigo.com.py
Dit verhaal is me ontgaan, ik las het pas nu; verrast en verademend. Dankjewel, beste Fred, in naam van Mevrouw Tuintje.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)