Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Veilig in Jezus armen

Het was koud in de tent. Aan weerzijdes stonden kachels opgesteld, waar ik af en toe zo dicht mogelijk op ging staan. Anderen leken er beter tegen te kunnen dan ik. Op het podium stond een band uitbundig te zingen voor onze God, ik zong mee.

De spreker, Bert Bruinekreeft, had net het Woord met ons gedeeld, en stond nu op, met de vraag of er mensen waren die gebed nodig hadden. Waren er mensen die genezing nodig hadden? Waren er Christenen die om een of andere reden niet verder groeiden, vast liepen in hun groei?
Schaam je niet zei hij, schaam je niet, dat is helemaal nergens voor nodig....

Het duurde even, voordat er mensen naar voren kwamen. Een voor een werd er met hen gebeden, de sfeer in de zaal was verwachtingsvol. Natasja liep naar mij toe, sloeg haar armen om mijn lichaam heen, legde haar hoofd op mijn schouder. We hoefden niets te zeggen, het moment zelfs sprak genoeg.

Hoe vaker Bert noemde 'schaam je niet om voor gebed naar voren te komen' hoe meer ik de overtuiging kreeg, dat ik naar voren moest komen, zoals ik ook die avond ervoor al had geweten. Ik voelde, hoe mijn hart als een razende tekeer ging. Ik wilde laten bidden voor mijn anorexia, die mij bleef teisteren.

Ik had van de week al zo beleden aan de Here, dat ik zo vocht met een tweestrijd. Aan de ene kant wilde ik zo graag afvallen, aan de andere kant wilde ik de vrouw Gods zijn, zoals ik was bedoeld. 14 kilo zwaarder dan ik nu was. Heer ik kan het niet zelf, had ik Hem toegeroepen. Iets in mij laat mij steeds weer afvallen!

De man legde zijn hand op mijn hoofd en bad voor mij. Hij bad voor een heleboel dingen, waarvan ik niet wist, dat deze in mijn leven speelden. Ik voelde mij warm worden, en de tranen begonnen over mijn wangen te lopen.

Nadat ik van het podium afkwam, liep ik naar Natasja toe. Zij omarmde mij. Een van de vrouwen uit de levend woord gemeente kwam naar mij toe om mij in haar moederarmen geborgenheid te brengen.
Heel zachtjes zong ze een liedje: je bent veilig in Jezus armen........

Schrijver: stephanie-joy, 20 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: welzijn

3.7 met 10 stemmen 564Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Berry
Datum:
25 maart 2009
Email:
BerryOrishaslive.nl
Hey Joy, ik zat net naar de T.V te kijken en JIJ was te gast bij ''het elfde uur''
ik luisterde naar je verhaal en dacht bij mezelf ... WAUW !!! jij bent echt een mooie, sterke (jonge) vrouw ... en zag dat in je innerlijk de liefde aan 't winnen is ... Respekt: ga zo door en GEEF NIET OP !
GELOOF in 'onze VADER' (die in de hemel is) hij is er ... echt
IK was ook een straatschoffie en ook verslaafd aan van alles en nog wat en ik realiseerde later pas dat ik van de LIEFDE wegliep en mijn geweten negeerde.
Sluit LIEFDE in je hart en zet LIEFDE in je gedachten dan kan je alles aan en alles doen en iedereen helpen(als je dat echt wil)
Dank je wel Joy, dat JIJ bent wie je bent ..... ik wens je véél LIEFDE toe en ook al kennen we mekaar niet IK GELOOF IN JOU !!! .......
Naam:
Daniel
Datum:
23 oktober 2008
Email:
dawenlycos.nl
Wow stephanie-joy, dat moet een héél intiem moment voor je zijn geweest! Bedankt dat je dit met ons wilde delen. Je bent inderdaad veilig in Jezus' armen... blijf dicht bij Hem en ik weet zeker dat je versteld zult staan van de kracht van Gods waarheid die levens totaal kan veranderen! In Christus verbonden, Daniel.
Naam:
Ruurd van der Weij
Datum:
22 oktober 2008
Email:
r.a.van.der.weijrug.nl
Om Driek van Wissen te parafraseren:
een heerlijk geloof om van af te vallen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)