Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Teambuilding

Oh what a day. Ik ben net over mijn spierpijn heen. Het dagje ‘teambuilding’ van mijn werk bleek dus een dagje in een hut op de hei. Brainstormen en daarna letterlijk de hei op. Het team en ik verdwaalden hopeloos tussen de schapen. Uiteindelijk kwamen we in de veilige stal voordat de totale duisternis inviel, want buiten de stad hebben ze alle verlichting weggehaald.

Het ‘teambuilding’ avondje was ook een worsteling. Dat bestond uit een etentje in een vijfsterren restaurant. De locatie heette ‘Fijn onder elkaar’, en dan moet je nog eten ook. Het eten werd uitgelegd door een man met een spraakgebrek. Elke gang.
Je kreeg eerst een slakje ter grootte van een gepelde pinda. Dat bleek een dadel te zijn in zoete saus van een zwangere garnaal.
Vervolgens een zeebaars op de huid gebakken met een saus (twee theelepels) van een Chinese kreeft met daarnaast een zwart lijntje. Dat was de inkt van de octopus, alsof ik nog niet geschrokken genoeg was. Net als de inktvis.
Bij dit gerecht drinken we de Chardonnay, in het vierde glas vanaf de linkerkant. Nou, daar ging ook niet veel in. Zonde van al dat enorme glaswerk. Je had net zo goed een borrelglaasje kunnen neerzetten.
Voorts een zeshoekig bordje met de punten zo geinig omhoog met ‘schuim’ en drie druppels grijze saus - wat voor saus is mij ontgaan, ik verstond de man voor geen meter. Iets met cranberry’s. Het schuim bleek een gepocheerd ei te zijn, maar was wel lekker met de mousserende wijn.

Trouwens, schuim bleek ook rijkelijk aanwezig in een soort van reageerbuis waarin het bier werd geserveerd. Tegen de tijd dat het dessert werd geserveerd stond ik buiten met Estelle met een voor het oog ineens enorme sigaret. En enorme trek in een kroket op zo'n zompig wit broodje met zo'n plastic zakje mosterd erbij.

Zo zie je maar: het is nooit goed of het deugt niet. Voor mij geen gegrilde aardappelschillen, hoewel het er wel mooi uitzag met die twee asperges diagonaal gerangschikt.
Another day in the life of a fool.

Schrijver: Frans Barlage
Inzender: George Knottnerus, 25 november 2008


Geplaatst in de categorie: humor

4.1 met 30 stemmen 1.018Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Mariek
Datum:
20 december 2008
Congratulations!!! Nummer een in de top tien van hartenkreten. En terecht!!
Naam:
D. Cummins
Datum:
17 december 2008
Genoten
Naam:
Mariek
Datum:
25 november 2008
Heel herkenbaar!
Alvast succes voor de volgende keer dat je mee mag.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)