Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

ROMA ZIGEUNERS

Hoewel ik gisteren allerbelabberdst geslapen had en mij helemaal niet goed voelde, heb ik mij evengoed ’s morgens meteen al tranen gelachen. Toen ik de toverlantaarn aanzette op 'Goedemorgen Nederland' was daar juist een discussie gaande tussen een soort opperhoofd van de Roma zigeuners in Nederland en een VVD Kamerlid.

Het VVD Kamerlid betoogde dat de Roma zigeuners zich niet goed aanpassen, niet willen werken en maar al te vaak in de criminaliteit terechtkomen.

Wat het Roma opperhoofd daar op antwoordde, ben ik grotendeels vergeten, maar in ieder geval ontkende hij in alle toonaarden dat veel Roma zigeuners op het verkeerde pad terecht komen. Hij had een dochter die wel gestudeerd had en een goede baan heeft en zo noemde hij nog wat voorbeelden.

Waarop het Kamerlid antwoordde: “We hadden onlangs een Roma zigeuner aan de telefoon die zich diep beledigd voelde dat de VVD de Roma’s van criminaliteit beschuldigde. We hebben toen tegen hem gezegd dat we binnenkort voor een interview op de televisie zouden komen. Wij nodigden hem uit om dan ook te komen, dan zou hij gelegenheid krijgen om zijn verhaal uitvoerig te vertellen.
Waarop die Roma zei, dat hij niet kon want hij zat in het huis van bewaring…”


Zie ook: http://outsider.web-log.nl/

Schrijver: Outsider, 29 november 2008


Geplaatst in de categorie: politiek

2.4 met 5 stemmen 284Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)