Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

vrijheid

Ga weg. Ga dan. Ga de vrijheid in. Toe maar. Niet bang zijn. De wereld is van jou. Laat de ellende achter je en doe het. Begin iets nieuws. De pijn van het nieuwe zal je hart er niet uitrukken. De pijn van het onbekende hou je wel uit.

Je kunt ervan dromen om te gaan. Maar niets is zo mooi als de spanning van het nieuwe. De vlinders in je buik. Verliefd zijn op het leven. Ja, eindelijk weer het gevoel te hebben dat je leeft. Zet nou maar die eerste stap. Eenmaal over de drempel van de angst heen zul je later met een minzame glimlach terugkijken op wat toen een sleur was.

Daarom is het nieuwe zo mooi. Het nieuwe levert steeds weer nieuwe situaties op. Je weet dat je je niet kunt verzetten tegen het verlangen om eindelijk weer het leven te voelen. De prikkelingen van dingen waarvan je ooit het bestaan niet eens wist.

Verwar het begrip veiligheid niet met het begrip sleur. Vergeet die sleur, lees schijnveiligheid, nu maar. Wie het nieuwe niet aandurft zal inderdaad geen nare dingen meemaken. Maar de mooie dingen gaan dan ook aan je voorbij.

Bedrieg jezelf niet. Onthoud jezelf niet van mooie dingen alleen maar uit angst voor het onbekende.
Niets is mooier dan vrijheid. Je eigen keuzes te maken. Zelf je levenskoers te bepalen.

Schrijver: costa, 30 december 2008


Geplaatst in de categorie: vrijheid

3.6 met 5 stemmen 2.200Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)