Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bye bye 2008, Welcome 2009!

Jawel, het heeft even geduurd, maar ik weet eindelijk wat mijn voornemen is voor het jaar 2009. Ik zeg bewust geen ‘goed’ voornemen, want ik weet niet of zeker of het in die categorie valt. Het is in ieder geval de bedoeling dat ‘ik’ er beter van word, maar dat is dan net weer niet het idee achter goede voornemens volgens mij, of wel?
Afijn…een nieuw ‘voornemen’ dus.

Om vijf over twaalf, 5 minuten in het nieuwe jaar werd het me al voor het eerst gevraagd. “En, wat zijn jouw goede voornemens voor 2009?” Ik werd er door overvallen, had er nog geen moment over nagedacht.
Na een aarzelend: “Ik doe niet aan goede voornemens”, besefte ik me dat ik me er zo wel heel makkelijk van af maakte. Het stokje werd doorgegeven, maar ik bleef er maar aan denken. Als ik namelijk een antwoord gaf, wilde ik wel met iets goeds komen. Niet het: “ik ga minder snoepen dit jaar” of de mannelijke variant “ik wil meer seks”. Nee, te simpel.

Ik wilde eenzelfde niveau halen als iemand die zegt dat hij stopt met roken. Die na een jarenlange verslaving van de een op de andere dag zegt: “ik kap er mee”. Best knap.
Ik kon het natuurlijk even proberen, maar het zou waarschijnlijk zeer ongeloofwaardig overkomen gezien het feit dat ik niet rook. Mijn verslaving aan drank is nog binnen proporties te houden (de decembermaand even niet meegerekend dan), dus ook geen reden om drastische maatregelen tegen te nemen. Meer aandacht aan de kinderen schenken valt ook af. Ze willen het namelijk gewoonweg niet. Als ik ze na mijn werk op ga halen, willen ze niet mee naar huis, als ik ze een kus geef, wordt die vervolgens heel subtiel maar snel van de wang geveegd en omdat ik spelletjes eerlijk speel en zij niet tegen hun verlies kunnen, mag ik niet meer meedoen.

Al 5 dagen pieker ik me suf. Wat is nu echt een slechte gewoonte van me. Wat moet ik doen om mijn leven te beteren. En eindelijk ben ik eruit. Ik heb het gevonden. Ik verspil teveel energie! Energie die naar verkeerde dingen gaat, waar ik iets veel mooiers mee kan doen. Dat is mijn probleem.

De oplossing zal moeilijker zijn. Ik weet namelijk nu al dat het me zwaar gaat vallen, maar ik zal afscheid moeten gaan nemen. Afscheid van verdriet en pijn. Afscheid van teleurstellingen. Vanaf dit moment ga ik geen energie meer te steken in mensen die het niet waard zijn.

Ik ben klaar met het altijd klaar staan voor mensen die het niet waarderen of waar je zelf nooit iets van terug ziet. Klaar met mensen die me keer op keer vernederen en die ik maar blijf vergeven. Vanaf nu worden er geen spelletjes meer met me gespeeld en laat ik niet meer met me sollen. Mijn huid zal in dikte toe moeten nemen, maar ik ga de uitdaging aan. Dit is het beste voornemen wat ik in jaren heb gehad, dus ja…laten we het dan maar een “goed” voornemen noemen ook.
Ik ben er klaar voor….

Schrijver: wendy77, 10 januari 2009


Geplaatst in de categorie: vriendschap

2.1 met 8 stemmen 863Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)