Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

POLITIEK AFVAL SCHEIDEN

Twee berichten in de krant trekken mijn aandacht:
Buschauffeurs Almere zijn bedreigingen beu. De driehonderd buschauffeurs van busmaatschappij Connexxion zijn het aanhoudende geweld van passagiers in Almere spuugzat. Zij eisen dat het busbedrijf meer doet om ze te beschermen. De politiek moet ook ingrijpen, vinden ze. Voor de chauffeurs was de maat vol toen bij een van hun collega's zaterdag een fiets vlak voor zijn rijdende bus was gegooid en hij daarna werd gemolesteerd. Dezelfde dag waren twee andere chauffeurs beledigd en bedreigd.

Nou wil ik niet lullig doen maar daar vraag je toch een beetje om als buschauffeur?
Zo’n bus komt toch nooit op tijd? Of hij komt helemaal niet. Of, als ik net rochelend kom aanhollen, trekt die bus, minuten te vroeg, net op en doet de chauffeur net alsof hij mij niet ziet en zal vast niet even stoppen om mij alsnog in te laten stappen. In sommige gevallen zwaait hij hij zelfs, vals grijnzend naar mij.

Op zo’n moment denk ik ook: kan de politiek hier niet even ingrijpen? Want de maat is vol voor mij. En dan heb ik ook de neiging om een fiets voor zo’n bus te smijten, moet ik eerlijk toegeven.
De burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma, denkt dat kennelijk ook. Gezien haar reactie:
"Ik neem dit bijzonder serieus", aldus Jorritsma. "Ik ga dit punt op de agenda zetten van overleg met de politie en Connexxion. We gaan kijken welke maatregelen er genomen dienen te worden. De situatie is uitermate ernstig."
Ik ga dit punt op de agenda zetten! Ik neem dit bijzonder serieus! Nou dan weet je het wel. Hoor je nooit meer iets over. Politiek jargon voor: “te onbelangrijk om hier enige energie in te steken. Volslagen onbelangrijk!“
Zoals gewoonlijk.

Het tweede bericht gaat over het falen van politici in het scheiden van afval. Afval scheiden blijkt voor leden van de Tweede Kamer te veel moeite. Dus mogen, sinds 1 januari, de etensresten weer gewoon op de grote hoop.
Op zichzelf geen opzienbarend nieuws. Ik doe al jaren niet meer aan scheiding van afval. Want uiteindelijk komt alles weer op één grote hoop. Dat weet iedereen.

Over afval gesproken het was mij al opgevallen dat de bankjes in de Tweede Kamer vol ongesorteerd afval liggen.
Gif en restafval liggen gewoon door elkaar in die bankjes. Ik bedoel; dat je etensresten niet wil scheiden is één ding maar zouden, alsjeblieft, het links- en rechts rondslingerende politieke afval in die bankjes gewoon gescheiden kunnen blijven?. Dan weten we tenminste welk vuil zich wààr bevindt. Duidelijk voor alles.

Nog beter zou direct afvoeren via het riool zijn. Maar dat zal wel teveel gevraagd zijn.


Zie ook: http://www.pacopainter.nl

Schrijver: PACO, 20 januari 2009


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.4 met 5 stemmen 511Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)