Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een wonderbaarlijke vrouw

Op een ochtend doe ik mijn post op mijn computer open en ik vind iets met een bijlage van een zekere Iris van de Casteele.
Nog nooit van gehoord dacht ik en er stond ook helemaal niets bij. Alleen Vriendelijke Groeten.
Wat moet ik hier nu mee, het zal toch geen virus zijn. Een doc. bestand. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik het toch maar open gemaakt. Het was een heel lang schrijven onder de benaming Eva en haar gezegdes. Verbaasd ben ik wel geweest, maar uiteindelijk heb ik toch contact opgenomen met deze voor mij vreemde Dame die nog al een stukje uit de buurt woonde ook.

Door mijn reactie naar Iris toe kwamen wij in contact met elkaar en Iris verwees mij naar een schrijven van haar: De serenade van een huismus. Zodoende heb ik op een gegeven moment ook de achtergrond van Iris gelezen. Het is een vrij bekende poëzieschrijfster uit België. Haar bedoeling was om mij een beetje op weg te helpen met schrijven. Dit vond en vind ik nog steeds een heel lief gebaar. Niet zo goed wetend wat ik moest zeggen, was ik toch heel trots.

Zij heeft mij veel geholpen door dingen uit te leggen die ik zelf niet begreep. Dat zij dan ook heel duidelijk en goed heeft gedaan. Ik vroeg aan haar wat de spelregels waren bij het schrijven van gedichten. Want tot nu toe waren de gedichten die ik geschreven en verstuurd had,allemaal weer teruggekomen. De uitleg die Iris mij heeft gegeven, is van grote waarde geweest. Alle teruggestuurde gedichten heb ik na haar uitleg overnieuw geschreven en er is er geen een meer teruggekomen.

Daarom lieve Iris Van de Casteele wil ik U hiervoor bedanken.
Voor al het goede dat U voor mij heb gedaan. Zonder reden heeft U mij een tijdje onder Uw vleugels genomen. Mij zelfvertrouwen gegeven, mij geholpen met schrijven en altijd eerlijk aanwijzingen gegeven. Daarnaast ben ik dankzij U nog een paar kennissen rijker geworden. En dit alles terwijl ik nog nooit iets van U had vernomen. Voor mij bent U een wonderbaarlijke vrouw. Dat en er meer mensen zo mogen zijn.
Het ga U goed.

Liefs Eva

Schrijver: E van Dam, 8 februari 2009


Geplaatst in de categorie: bedankt

3.4 met 22 stemmen 1.376Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Iris
Datum:
16 februari 2009
Beste Eva, je maakt me nu toch echt verlegen hoor. Zoveel lof voor zo een klein beetje hulp. Toch mooi meegenomen dat je mij in de bloemetjes zet. Ik zal het boeket bewaren! (mooie foto trouwens). Mocht je mij in de toekomst nog nodig hebben dan hoef je mij maar te mailen, ik zal er zijn voor jou. Heel hartelijk dank, ook aan de beide heren voor hun goede woorden.
Naam:
Eva
Datum:
9 februari 2009
Mag ik bij deze,beide heren bedanken voor hun positieve reactie. Ook mijn ervaring met Iris is zeers pontaan. Het is een warme vrouw met haar hart op de goede plaats. Het is fijn haar te mogen kennen.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
8 februari 2009
Email:
ag.schulztiscali.nl
Lief van jou, Eva, dat je Iris op een passende manier bedankt. Ik kan uit ervaring al hetgeen jij over haar schrijft bevestigen. Hoewel zij vast niet op een voetstuk wenst te worden geplaatst, zal jouw inzending door haar zeker worden gewaardeerd. Zij verdient dit m.i. ook. Ondanks een halve eeuw ervaring en haar vele uitgegeven bundels en pulicaties is zij altijd bereid een ieder, die pas begint, spontaan met raad en daad te helpen.
Naam:
Pierre Van Laeken
Datum:
8 februari 2009
Email:
pierre.van.laekentelenet.be

Fijn dat je Iris kent. Ik ken haar reeds vele jaren en weet dat zij steeds bereid is om anderen te helpen. Zij is ook een zeer goede schrijster, zowel van poëzie als van proza.
Het cursiefje van Eva, van de hand van Iris, heb ik ook gelezen. Mooi.

Hou contact met Iris. Het is het waard.

Ga eens kijken op:
tkandelaartje.punt.nl

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)