Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Op de drempel van het voorjaar

De vogels fluiten hun keeltjes schor. ‘Tjielp, tjielp’, klinkt de lokroep in het bos en in de duinen. De kale takken met hier en daar een ontluikend, groen pukkeltje kijken uit naar je warme omarming. Tuinen en grasvelden vertonen heel schichtig een paarse, witgele gloed en wachten op jouw vurige kussen, die ze zal laten bloeien.

En ik dan, zie je mij niet? Ik hunker naar je brandende strelingen, naar jouw fonkelende gelaat en vooral naar je energie, die me tot leven brengt. Ik wil de euforie weer voelen van voile jurkjes en blote benen.
Ik kan je ruiken, maar nog niet voelen. We doen allemaal zo ons best om het je hier naar de zin te maken, maar je blijft ons ijskoud negeren. Dus wordt het nu echt tijd om je onze atmosfeer in te lokken.

Daarom heb ik de terrassen met de hogedrukspuit ontdaan van hun winterse, grauwe sluier, zodat de tegels je hitte kunnen opzuigen en lonken naar blote mensenvoeten. De terrasstoelen staan weer om de tafel en felgekleurde Premula’s in potten monteren de boel op.
Ik heb mijn benen bevrijd van hun zwarte winterdons, rode lak op de nagels gedaan en mijn haar voorzien van een gouden gloed uit een flesje.
Wat moeten ik nu nog meer doen om je over die drempelvrees heen te helpen?

Kom op, vandaag is het jouw dag, 21 maart!
Lieve lente, je bent meer dan welkom.

Schrijver: Lian van Heezen, 21 maart 2009


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

3.7 met 11 stemmen 1.639Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)