Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een nieuwe fase in mijn leven.

Het is klaar! Eindelijk.........
Wat heb ik gewerkt deze week, ik kan het haast zelf niet geloven. Mijn tweede handse nieuwe bed staat in elkaar. Hoera, hoera. Voor ik er plaats voor had boven dat wil je niet geloven maar het is gelukt.

Zoals het gezegde zegt EEN OPGERUIMD HUIS, GEEFT EEN OPGERUIMD HOOFD. Halleluja, wat een ruimte en wat een verschil. Het gekke is dat met de rommel weg te doen, ook de zin is gekomen om door te gaan. Voor het eerst hangt er vitrage aan de voorkant boven.

Het licht, de ruimte: ik kan gewoon niet meer stoppen. Moe als een hond. Voldaan zo voldaan ben ik in jaren niet meer geweest.
Het is niet alleen het huis dat er baat bij heb, nee ik zelf, ik heb er het meeste plezier van. Omdat er opeens een gevoel terug is gekomen. Het gevoel van genoegdoening. Het gevoel dat je krijgt als je iets doet waarvan je dacht dat het je nooit zou gaan lukken.

Het gevoel van "dat heb ik toch maar even gedaan": trots,v oor het eerst durf ik weer trots op mij zelf te zijn. Je kan genieten van het werk dat je hebt geleverd. De positieve zin die ineens weer aanwezig is. Werkt in grote en kleine dingen door.

Mijn haar is geverfd en zowaar heb ik voor het eerst weer eens 10 min. onder de zonnebank gelegen die ik al meer dan een jaar geleden van een verhuizende buurman heb gekregen.

Voor het eerst kijk ik weer in positieve zin naar mijzelf. Zou het bewuste glas dan weer half vol zijn inplaats van leeg. De kijk op de wereld, naar mensen, gebeurtenissen, zijn zo zwaar als jij het zelf ziet. De op en neer gaande beweging. Dat alles uit twee bestaat, de zeven vette en magere jaren. Of de meest duidelijke van allemaal "NA REGEN KOMT ALTIJD ZONNESCHIJN".

Voor hoe lang het er is weet ik niet, wel dat ik er met volle teugen intens van ga genieten!! Dat weet ik wel.
Goede morgen wereld, ik wens een ieder een fijne dag toe.

Schrijver: E van Dam, 5 april 2009


Geplaatst in de categorie: filosofie

3.7 met 7 stemmen 734Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Eva
Datum:
17 april 2009
Bedankt Gunter,tot nu toe heb ik het gevoel als een deeltje herkenning gezien. Iets wat eens geweest is,waarvan ik dacht dat het nooit meer zou terug komen. Maar al gaat het langzaam. Sommige dingen zijn gewoon je persoonlijkheid en die veranderen niet.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
7 april 2009
Email:
ag.schulztiscali.nl
Zeer herkenbaar Eva, het gevoel dat je jezelf ook een dienst hebt bewezen. Nu nog een poosje vasthouden en tegen de tijd dat dit gevoel verzandt weer een ander positief element aan jouw beleving toevoegen. Je voelt je daardoor ook tegen menig negatief gebeuren opgewassen; het maakt dan ook niet uit of derden incidenteel deze houding niet op waarde weten te schatten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)