Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Verliefd

Dagen vraag ik mij zelf af of ik nog een keer het sprankelende licht en gevoel van verliefd zijn nog eens mee zou maken. Niet dat ik echt zit te wachten op een man, maar gewoon het gevoel, het blijde, het stralende wat verliefd zijn met zich mee brengt. Het gevoel dat de wereld niet zo lelijk is en van alles zien door een roze brilletje.

Natuurlijk weet ik ook net zo als elk ander, dat het roze brilletje maar tijdelijk is, maar het lichte gevoel in je buik. Alles is ineens beter en mooier en het vlinderachtige gevoel is zo intens, dat ik mij ineens kan voorstellen hoe het is als je vleugels zou hebben.

Dat zou ik willen, gewoon weer eens verliefd zijn. Verliefdheid is niet aan leeftijd gebonden. Terwijl ik dit schrijf krijg ik al het zweverige gevoel over mij. De zomer is aan het ontwaken en met een smachtend hart zet de natuur zich in gang. De blaadjes gaan open, de bloesem komt aan de bomen en vogels bouwen nestjes om zich voort te planten.

Wat is de wereld toch mooi, als je verliefd bent.

Schrijver: E van Dam, 27 april 2009


Geplaatst in de categorie: liefde

3.0 met 19 stemmen 942Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Eva
Datum:
1 mei 2009
Het enige wat ik wel jammer vind, is dat in dit geval er alleen een ik is.
Maar wie weet komt de jij er ook nog eens voor mij.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
28 april 2009
Email:
ag.schulztiscali.nl
"Hebben alle vogels nesten begonnen, behalve ik en jij. Waarop wachten we nu?", zo luidt een van de oudste bewaard gebleven handgeschreven Nederlandse (of Westvlaamse) tekst van een schijver(ster) uit de 11e eeuw. "Hebban olla uogala nestas hagunnan hinase hi(c) (a)nda thu uuat unbidan uue nu". Jouw inzending verwoord hetzelfde verlangen als de geciteerde regels. - Graag gelezen

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)