Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Soms hou ik van....

De ene smaak is de andere niet, zo hou ik soms van ijs, soms niet, soms van toffees en soms ook niet, zo hou ik van paprikachips en soms ook niet, ook hou ik van sla, en soms ook niet.

Ik hou van lekkere dingen, en soms heb ik daar geen trek in, ook hou ik van mooie dingen, maar heb daar soms geen geld voor, ik hou ervan om met vakantie te gaan, maar soms wil ik gewoon thuisblijven. Ik hou van mijn gezin, en hou van lezen, ook hou ik van schrijven en dit te ventileren, vind het geweldig als mensen op mijn werkjes reageren.

Niet iedereen hoeft mij mooi te vinden, dat ben ik niet eens, niet iedereen hoeft mijn geschrijf leuk te vinden is dat soms niet eens, maar weet je, ik zal nooit iemand mijn wil opleggen, ik zal nooit iemand afbranden die een poging doet om zijn mening te geven, nooit zal ik iemand naar beneden halen, die vanuit zijn hart iets schrijft en dat aan zijn medemens wil laten lezen.

Waarom dit dan wel gebeurt bij mensen die blijkbaar door de ogen van zichzelf een ander de grond in moeten boren, is wel zo jammer. Natuurlijk moet een mens ertegen kunnen dat men reageert op dingen die worden geschreven, maar om dat te doen terwijl we allemaal hetzelfde doen en dat is schrijven puur en als hobby, neerpennen, puur voor het verlichten van het gemoed, dit door anderen te laten lezen, in de hoop dat er mensen zijn die dezelfde dingen meemaken, als er dan mensen zijn die het noodzakelijk vinden er allerbelabberdst op te reageren dan wordt een mens daar wel eens moedeloos van.

En toch blijven we schrijven, en toch blijven we ventileren en toch, blijven er van die maffe mensen reageren en weet ik dat ik er doorheen moet prikken, maar soms, kost me dat best moeite.
Heeft U dat nou ook?

Schrijver: An Terlouw, 14 juli 2009


Geplaatst in de categorie: liefde

1.9 met 10 stemmen 760Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Outsider
Datum:
18 juli 2009
Ja, dat heb ik ook wel. Toen ik een jaar of acht geleden begon met eens wat te schrijven, publiceerde ik die stukjes met een zekere argeloosheid op verschillende schrijverswebsites. Ik ben me helemaal lam geschrokken zo veel haat en onbegrip ik over me heen kreeg. Ook op websites van kranten is het vaak bij de wilde spinnen af hoe mensen reageren op artikelen en berichten. Recentelijk is daarvan een goed voorbeeld de affaire Jan en Yolanthe en moeder Gerda Smit. Wat die allemaal voor bagger en haat over zich heen hebben gekregen, daar word je niet goed van. Ook Michael Jackson heeft na zijn dood van velen nog een flinke trap na gekregen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)