Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Costa

Steeds weer van rol verwisselen. Oude gewoontes samen met oude bekenden weggooien. De geschiedenis uitwissen. En dat terwijl mijn innerste nooit zal veranderen. Nooit meer Costa zei ik ooit. Steeds weer terugverlangende naar mijn eigen ik.

Nog een keer zei hij. Om het af te leren. Want liefde gaat waar niets anders komen kan. Waarom ging jij ooit weg? Waarom leerde ik toen weer een ander kennen? Waarom zijn wij beiden nu gelukkig met andere partners terwijl wij eigenlijk naar ons beiden als een geheel terugverlangen?

Eenzaamheid wordt weleens verwisseld met alleen willen zijn. Ik bedoel dat vluchtgedrag. Wanneer iemand te dichtbij komt ben ik weg. Wantrouwen? Voorzichtigheid? Met maar een verschil. Voor sommige gevoelens kan men niet vluchten. Liefde weet je overal te vinden. Daarom nog maar een keer Costa. Omdat jij dan weet dat ik het ben. Alsof jij niet zou weten wanneer ik onder een andere naam schrijf. Jij herkent mijn woorden overal.

Jij bent het wat ik mis. Jij met je mooie ogen. Jij met die mooie benen en die glimlach die ervoor zorgde dat ik ineens ophield overal ruzie te maken. Jij die mijn cynisme in goede banen leidde. Jij die ervoor zorgde dat ik leefde.

Laatst, moet je weten, had ik mij weer eens een andere rol aangemeten. Ik wilde jou gewoon uit mijn gevoelsleven verdrijven. Toen begon het weer. Het ruzie maken met iedereen. Ik begrijp nu dat ik jou niet zomaar uit kan vlakken. Jij hebt ooit contact gemaakt met mijn hart. En mijn hart staat gewoon niet toe dat ik je verdrijf. Het gaat gewoon niet. Ook al weet ik dat wij nooit meer samen zullen zijn. Ik ben blij met mijn nieuwe liefde. Begrijp me niet verkeerd. Maar ieder mens zal minstens een persoon in zijn leven tegenkomen die hem zo diep in zijn ziel zal raken dat hij haar nooit zal kunnen vergeten.

Daarom weer even Costa. Jij hebt mijn hart gestolen en zal het altijd bezitten liefste.

Schrijver: costa, 16 augustus 2009


Geplaatst in de categorie: liefde

1.4 met 5 stemmen 572Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Els keldermans
Datum:
12 november 2009
Email:
els_keldermanslive.nl
costa zoals de wind waait en het zand stuift.
cirkel oneindig en altijd te doorgronden.succes.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)