Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Snertkeizer

Ik droom, ik droom nog steeds dat moedige Geuzen en andere reuzen zijn tirannenbolwerk verdrijven, voordat het land nog meer verziekt, ziek van inhumaan egoïsme.
Bevecht de gewiekste demagogie van deze slinkse gnoom, dit rampzalig roofdier, ook al weet ik dat een zee-onwaardig schip met een explosief boegbeeld en vol ontevreden, kortzichtige zeerovers gedoemd is om voorgoed te kapseizen. In zijn donkere door ratten bevolkte kerker hangen mijn bebloede polsen in de ijzeren boeien. Mijn mond door staaldraad dichtgenaaid. Vervloekte De Sade-stoornissen! Mijn artistieke vingers gebroken om zijn satanisch despotisme te versieren. Een keer per dag mag ik in ruil voor veertig zweepslagen het zonlicht zien. Daarna word ik direct aan de haren teruggesleept, nooit krijg ik water of brood, zodat ik leer te leven van de zwaarvervuilde lucht. Stekeblind en uitgemergeld krijg ik gratie om als een kruipend wrak mijn ontgoochelde kop te stoten tegen de vlijmscherpe punten van zijn kruisbogen, waarna - zoveel na Christus - de wrede massa juicht om hun bloeddorstige barbarisme...
Maar nee! - de pijlen smelten, de door haat verblinde dwazen verstommen en de trotse keizer wordt opeens een staartloze muis, die vlucht naar het schaamtevolle paleis onder een ineengestort gekkenhuis, geveld door witte toverkunst en een niet-seniele God, wel-menswaardig.

Schrijver: Joanan Rutgers, 4 september 2009


Geplaatst in de categorie: politiek

3.2 met 5 stemmen 1.261Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)