Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Die mooie oude knoest

Aan de stadsrand rolt de snelweg zich lang en breed uit. Een wals wentelt traag over de platheid van het asfalt. Rijen blinkend blik markeren de druk van deze tijd. Blikken van oneindigheid aarden gelaten in de overlast, onwetend of deze snelheid de tijd wel volgen kan.

Is dat de strijd, de strijd van deze tijd? In het trage spoor domineren snelle blikvangers zich koning te rijk. Maar ook zij staan zij aan zij, wachtend in de rij. Mooi is dat, allemaal gelijk, als gelijken in een rij. Wachtend op beweging. Slechts de tijdigheid hiervan biedt troost aan deze hinderlijke stagnatie. Maar later, daar even verderop, zal het tij echt niet keren.

Een knotwilg staat daar eenzaam alleen halfrot in het veld. Hij heeft geluk gehad. Met een over volle lengte opengereten bast als litteken van de oude tijd. Maar er prijken jonge scheuten fris groen uit die lelijke oude knoest. Dit frisse groen geeft zijn schoonheid een boost. Zo lelijk maar zo mooi klinkt misschien vreemd. In een tijd waarin alles recht en strak klopt is deze knoest een zorgvuldig gekoesterd juweel uit de oude tijd. Het is een monument geworden omdat deze tijd het oude niet meer kent.

En hij heeft het allemaal zien gebeuren. Ik zou wel eens willen weten wat hij ervan denkt.


Zie ook: http://www.vkblog.nl/blog/128859/Van_alles_wat

Schrijver: Jan Hertog, 10 oktober 2009


Geplaatst in de categorie: tijd

3.0 met 3 stemmen 280Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)