Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

het peuterbureau

De man tegenover haar aan tafel lacht. ‘’Dag jochie’’, zegt hij schor.
Ze buigt haar hoofd naar haar zoontje dat op haar schoot zit en kijkt vluchtig naar zijn smoeltje hoe de vlag erbij staat, en ja hoor hij grijnst terug naar de man.

Ze wrijft hem over zijn haartjes en spreekt hem bemoedigend toe. Maarten krijgt straks twee venijnige prikken waar uiteraard alleen zij weet van heeft. Het voelt een beetje als verraad, alsof ze in het complot zit met de arts.

Ze is zojuist aan deze tafel aangeschoven. In afwachting van de afspraak bij de arts op het peuterbureau. De grote tafel bestaat uit acht kleinere tafels. In twee rijen van vier zijn ze tegen elkaar gezet. Op iedere tafel ligt een aankleedkussen.

De man tegenover hen geeft zijn zoon de fles.
Hij heeft een tattoo op zijn rechterbovenarm. Ze durft er niet uitgebreid naar te kijken.
Nu kijkt de man haar ook lachend aan. Een man met een beugel en een tattoo, wat een leuke combinatie, denkt ze.

Ondertussen begint Maarten aan zijn ’relaas’. Hij praat vol overtuiging maar geheel onverstaanbaar en gebruikt beide handjes om een en ander te illustreren. Het lijkt hier en daar wat op een nog onbekende Slavische taal, peinst ze boven zijn hoofdje. Zijn verhaal is geheel aan de man gericht.

Geestig dat Maarten deze grote man met tattoo meteen ziet zitten, denkt ze. Ze kijkt naar de vrouw die naast hem zit. Ze heeft lang blond haar en draagt een zwart kanten hemdje. De vrouw kijkt haar welwillend aan. Rondom haar linker bovenarm prijkt een getekende armband.
‘Hoe oud is tie’? 'Maarten is een jaar en bijna 3 maanden’ antwoordt ze. Ze heeft de neiging om zo exact mogelijk te zijn als het komt op de leeftijd of het gewicht van hun kind.

En hoe heet hij? vraagt ze vervolgens terug, en knikt naar de relaxte, compact uitziende baby die nu van vaders arm naar haar schoot verhuist.
Terwijl ze hem geroutineerd overneemt en hem op de tafel in zitstand tegenover zich plaatst, zegt ze: ‘Giovanni’.

Schrijver: Mohair
Inzender: Monique Louis, 18 december 2009


Geplaatst in de categorie: kinderen

3.0 met 2 stemmen 344Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)