Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Conferentie

Wat is er toch mis met die klimaatconferentie? Vandaag hoorde ik op de autoradio - terwijl ik door een halve meter sneeuw moest ploegen , dus hoezo opwarming- dat het nu diplomatiek voor vérgevorderden was geworden. Een akkoord zou alleen nog voor de poorten van de hel kunnen worden weggesleept.

De beelden laten een chaotische mierenhoop zien van duizenden geaccrediteerde knuppels en onderknuppels die in paniek door elkaar rennen, lobbieën, overleggen, telefoneren, tot diep in de nacht conceptstukken schrijven die weer door bovenbaasjes worden doorgescheurd en nu wacht iedereen ineens tot Obama het verlossende woord gaat spreken.

Had die dan meteen ingevlogen, elke ingewijde zei al vantevoren dat het daarop zou uitdraaien. Want zo'n massale conferentie is toch bij voorbaat gedoemd te mislukken.

Al die taalproblemen, ochtendhumeuren, economische belangen, machtsconflicten en dat met 192 landen en 45.000 deelnemers waarvan de helft de hele dag buiten in de vrieskou met z'n badgje staat te zwaaien.

Dan zou ik eenmaal binnen ook mijn hakken in het zand zetten en tot geen consessie meer bereid zijn, ook al zou de tegenpartij me aanbieden per direct compleet met die hele CO2 uitstoot te stoppen en het land volledig te bebossen..Bekijk het maar, nu heb ik er geen zin in.

De conferentie doet me denken aan een auto die met 100 km per uur op een blinde muur afraast, terwijl de passagiers discussieren of ze het woord 'muur' wel letterlijk moeten nemen en wie er - in het geval dat ie er echt staat en van beton blijkt te zijn- op het rempedaal moet trappen en wanneer en hoe.

Twee weken ver van huis en haard voor Gijs Goochem in Kopenhagen bivakkeren.

Hotels, uitgebreide maaltijden, iedereen in bad, al dat toiletbezoek, nachtelijke drankgelagen, opbloeiende relaties en kussengevechten met die leuke afgevaardigde uit Oeigoerië ,taxies, hónderden vliegtuigen.

Ja, ja Nederland een millieutrein.. brááf.

We zien een steeds wanhopiger Jacqueline Kramer die na elke verprutste dag ook weer een octaaf hoger gaat piepen. En waar is Lucas Reijnders?

Half vrouwelijk Oost Europa is intussen tijdelijk als prostituee in de Deense hoofdstad neergestreken.

Want als je hard werkt moet je ook ontspannen en dat komt de onderhandelingen ten goede.

Moeder aarde, het is te triest voor woorden, maakt u er nou maar een eind aan en laten we het dan over 40 miljoen jaar - als we weer rechtop kunnen lopen- nog maar eens proberen.

U heeft de tijd.

Wij waren hooguit tijdelijke vervelende kostgangers.

Schrijver: trawant, 18 december 2009


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 4 stemmen 225Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)