Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De dakloze haan

Toen het van de week een dag of twee gevroren had, kwam er een haan bij ons in de straat. Nu woon ik wel aan de kant van een dorp. Maar een haan?

Natuurlijk wist niemand waar hij vandaan kwam en nog minder wanneer hij weer zou vertrekken. Op een gegeven moment merkte ik dat de haan zijn nieuwe woonplaats de spar in mijn voortuin was. Rond half vijf kwam hij richting voortuin en sprong van tak op tak totdat hij naar zijn zin zat.

Alles leuk en wel, maar een haan laat heel wat poep op de stoep achter. Onder mijn spar werd het naast de sneeuw nu ook nog eens wit van de hanenpoep. Voor mijn poes was het ook een probleem; zij was behoorlijk onder de indruk en durfde niet meer naar buiten.

Eerst overal vragen of dat er soms iemand was die geen haan meer had. De zoektocht leverde niet meer op dan een mevrouw die last had van 2 kippen die niet van haar waren. Toen ben ik maar gaan bellen met Amefedi – Dierenambulance. Deze mensen waren zo braaf om te kijken of ze hem konden vangen. Maar na een half uur achter de haan aan gerend te hebben zijn ook zij weer vertrokken.

Ondertussen had ik de onderste takken al van mijn boom af gezaagd. Maar ook dat mocht niet baten. Ik wist niet wat ik er nog meer aan kon doen. Tot mijn vriendelijke buurman zei, dat hij hem wel in de avond zou proberen hem te pakken. Ondertussen had ik iemand gevonden waar ik hem naar toe kon brengen.

Wat een paniek toen er op het raam werd geklopt en mijn buur met de haan voor mijn deur stond. Gelukkig had ik al een grote doos in de gang staan, waar de haan in kon. Maar hij moest wel tot de volgende dag wachten voor hij naar zijn nieuwe tehuis kon. Waar moest hij die nacht naar toe, ik was zenuwachtig door het hele gebeuren dat het niet eens tot mij zelf doordrong dat hij gewoon voor 1 nacht in de schuur kon.

Gelukkig is alles goed af gelopen en ben ik mijn buurman heel dankbaar dat hij hem voor mij heeft gevangen. Al heb ik dat misschien op dat moment niet zo erg laten merken. Maar de dakloze haan zit nu in een opvangcentrum en de rust is weer terug gekeerd in de straat.

Schrijver: E van Dam, 18 januari 2010


Geplaatst in de categorie: dieren

3.9 met 10 stemmen 338Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)