Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Den kleinen man

Het volk mocht kiezen, een onderbuikgevoel sluimerde al geruime tijd. Kutmarokkanen, onzorgvuldige zorg, referendum op z'n Portugees verneukt. Dit volk wilde een stempel drukken.

Geheel volgens de regels van het oude pluche is dit deel van de natie onder het tapijt geschoven, coalitie zus en zo was niet mogelijk. Dus graaft Bea een lijk op om haar achterbilderbergban gerust te stellen, 'Tjeenk Willink is echt de beste op dit gebied'. Er wordt weer een kunstje geflikt, een signaal wordt willens en wetens genegeerd en de oude voet stampt laarzend de kleine man onder de grond.

Ik heb gekozen, doch voel mij ontstemd.

Schrijver: Fred, 27 juni 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

0.5 met 6 stemmen 211Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
28 juni 2010
Ik heb dus gewoon gelijk. Gezien de beoordelingen trekt het naar links. Men wenst kleur doch bekent het niet. Jammer.....
Naam:
Marja Raadt
Datum:
27 juni 2010
Het vergt enig abstractievermogen om in te zien dat in Nederland met zijn meerpartijenstelsel niet de partij die de meeste zetels wint in de regering hoeft te komen maar dat de regering - door formatiebesprekingen tot stand gekomen - op een vlotte samenwerking met de Tweede Kamer moet kunnen rekenen.
Dit is destijds Den Uyl (PvdA) overkomen: vele zetels winst, niet in de regering. En Joop had begrip voor deze democratische gang van zaken binnen ons bestel.
Maar jammer vond hij het!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)