Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Paars-Plus is dus ter ziele!
Ene Jort, een rijke gozer met bretelsobsessie, echt geen geestverwant, deelt wel mijn mening over de afschaffing van het Binnenhofpoppenkastgezeik, dat dit verscheurde land beter geleid kan worden door bekwame topmensen uit de zakenwereld, hoogleraren psychologie en economie, eventueel spiritueel verlichten, paragnosten en kunstenaars, zolang ze maar niet doelgericht zijn klaargestoomd voor de politieke hoogmoed.
Een democratisch kiessysteem is gebrekkig en onbetrouwbaar, wat er niet in zit, komt er ook niet uit! Het volk kan niet goed kiezen en de gekozenen al helemaal niet. Maak maar een museum van het Binnenhof, vrij entree, met wassen beelden van toen dit achterlijke land nog regeerd moest worden door volksvertegenwoordigers als Van Agt, Den Uyl, Wiegel, Van Mierlo.
Dat de bijna-koningin-af Beatrix op haar leeftijd nog tot een frisse kijk komt of een helder idee, is uitgesloten, o ja, ze zullen alles op alles zetten om hun archaïsche bolwerk te verdedigen, teveel macht, teveel inkomens, teveel verstrengelingen, angst voor vernieuwing, angst voor de tijdelijke leegte, maar ik beweer hier ten zeerste dat het definitieve einde van de kabinettentraditie nabij is, dat het koningshuis in ere mag worden hersteld, op nummer één komend, maar iedereen voelt toch aan dat ik dit cynisch en schertsend bedoel, nogmaals, het is hoog tijd voor een andere, betere, daadkrachtiger organisatie!

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 juli 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

5.0 met 1 stemmen 455Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)