Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een rustige straat..

Een rustige straat..
Het is rustig in de straat, alleen de alleroudsten zijn gebleven, inclusief de nieuwe weduwe. De enige beroering vanmorgen ontstaat door een fout bezorgde brief, die er dreigend uitziet alsof een incassobureau klaar staat met pek en veren. De buurvrouwen links en rechts vragen elkaars advies, op het stoepje pal voor mijn raam.
De buren aan de overkant hebben het er weer opzitten, het verplichte reisje Frankrijk.
Mensen die niet naar Frankrijk gaan, zijn geen mensen, is het devies. Ze kunnen zelf nog geen ei kopen zonder gebarentaal, maar ze gaan, en elk jaar opnieuw.
Ik vraag me af, nu ik ze zo aan hun inmiddels afgekoppelde caravan zie sleuren om hem op de parkeerplaats te krijgen, wie van de twee in de hurkhouding gaat zitten en tók tók naar een Franse boer zal roepen. Zij lijkt me daar te stijf voor, hij heeft bovendien zijn gezicht mee, zijn neus heeft wel iets snavelachtigs.
Ik kijk nu opnieuw naar buiten, want met een snerpende stem is zij nu op hem aan het schelden, ze laat de caravan zelfs los en steekt waarschuwend haar wijsvinger op naar hem. "Pas op hoor, ik laat je hier staan!"
Maar wát een geluid zeg, het is net alsof ze in een leeg soepblik aan het roepen is, het klinkt zo mechanisch, het is haast niet van een mens.
Nee, laat háár in Frankrijk de eieren maar bestellen, besluit ik.
Hij, zonder naar haar te kijken: "Hou je mond!" Zij is nu kwaad naar binnen gelopen.
Het is weer rustig in de straat.


Zie ook: http://communities.zeelandnet.nl/data/vanalleswat/

Schrijver: Peterdw., 3 augustus 2010


Geplaatst in de categorie: woonoord

4.1 met 11 stemmen 489Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Willie Uittenbogaard
Datum:
4 augustus 2010
Haha.Mooi Peter.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)