Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het bewandelen van een levensweg.

In ons leven bewandelen wij diverse wegen. Sommige zijn kort en gemakkelijk, maar er zijn ook zeer diepgaande wegen, die wij moeten bewandelen.

De moeilijkste weg, is de weg die we vaak meerdere keren moeten bewandelen. Vaak komt dit door het niet begrijpen wat ermee bedoeld wordt. Soms lijkt er geen eind aan te komen. En keer op keer maken wij hetzelfde mee. Ik althans toch. Vaak door starheid, of eigenwijsheid. In een enkele geval, gewoon omdat wij het niet zien, of het niet willen zien.

Nu bewandel ik weer een nieuwe weg, en het is zeker geen gemakkelijke. Deze weg heeft de naam inzicht. Het begrijpen: wie ik zelf ben? Waarom ik zo doe en laat? Mij zelf bezien van een afstandje. Een weerspiegeling van je eigen ik. Samen met deze weg, gaan de vragen: ben ik zo aardig als ik vermoed? Luister ik duidelijk naar anderen etc. etc.

Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik wel mijn best ervoor doe om het goed te doen. Want mijn streven is toch om een zo eerlijk mogelijk mens te zijn. En dat is een goede start en nu maar hopen dat ik het waar kan maken.


Zie ook: http://vertelsels-van-regenboog.50plusser.nl/

Schrijver: E van Dam, 9 augustus 2010


Geplaatst in de categorie: filosofie

3.6 met 10 stemmen 410Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
12 augustus 2010
Email:
ag.schulztiscali.nl
PS: Sorry Eva voor de kapitale taalfout in de tweede regel van mijn reactie; een goed voorbeeld van het feit, dat niemand perfect is.

Ik ben het trouwens met de reacties van Eva Mensch én die van Iris eens, zij het met als kanttekening voor laatstgenoemde gewaardeerde persoon dat, met alle respect maar tevens als achterkant van het gelijk, in enkele uitzonderlijke situaties "Inzicht" t.a.v. 'eerlijke, dierbare vrienden' helaas tot een tegenovergesteld resultaat zou kunnen leiden.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
11 augustus 2010
Email:
ag.schulztiscali.nl
Een nobel streven en een uitdaging, maar blijf vooral jezelf. Ik hoop, dat het jouw voldoening zal schenken; wees echter niet teleurgesteld in jezelf als de nieuwe weg een te moeilijke zal blijken te zijn. Je bent zo al Eva ten voeten uit, en dat is beslist geen onsympathieke persoonlijkheid.
Naam:
Iris
Datum:
11 augustus 2010
Een betere weg dan "Inzicht" is er niet, lieve Eva. Gelukkig voor jou ben je aan een weg begonnen die je nog veel moois kan brengen o.m. eerlijke, dierbare vrienden. Ik wens je het allerbeste.
Naam:
Eva Mensch
Datum:
11 augustus 2010
Zelfkennis is erg moelijk als je dit alleen op eigen kracht moet doen.
Zelf heb ik het meest geleerd van het omgaan met allerlei soorten van mensen.
Maar dat je het goed bedoelt is wel duidelijk hoor.
Helaas niet voldoende, je moet ook je verstand gebruiken toch?
Ik word wel eens erg moe van mijzelf en van mijn principes.
Succes meis.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)