Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Huwelijksaanzoek

(voor Carice van Houten)

Sinds je bij 'Zomergasten' hebt aangegeven, dat je graag een geschikte man wenst, laat me die landelijke oproep niet los. Zelfs in een krant zag ik die basisbehoefte herhaald.
Je werk als veelgevraagd actrice zal je zoektocht niet makkelijk maken, denk je, temeer omdat je niet echt jezelf kan zijn vanwege al die rollen die je speelt, wat behoorlijk veel energie van je vraagt.
Hoe kan een man jou begrijpen, terwijl je ook nog eens zoveel weg bent vanwege buitenlandse filmopnamen?
Is er überhaupt wel samen te leven met een carrièrevrouw zoals jij?
Kun jij naast jouw tijdrovende werk nog wel de energie opnemen om een relatie te runnen?
Hoezeer jij ook mannelijke steun en erotiek verlangt, past het wel in jouw levensstijl?
Is een relatie met jou niet bij voorbaat gedoemd om te mislukken, omdat je van film naar film en van glansrol naar glansrol zwerft.
Ben jij niet meer publiekelijk gemeengoed, sinds je geheel uit de kleren gaat, is het lot van een succesvolle actrice zoals jij niet altijd eenzaam en tragisch, de tol van de roem?
Volgens mij zijn er genoeg Hollandse mannen die smoorverliefd op jou zijn, ook genoeg buitenlandse mannen, maar mannen kunnen zich tegenwoordig beheersen, het zijn niet de dolle stieren van vroeger, ze denken wel honderd keer na voordat ze met een vrouw in zee gaan. Ze zien de vrouwen ook niet meer als ideaalbeelden, de romantiek is voorbij, te veel vrouwen mankeren wel iets psychisch, wat de vrije man niet wil en kan aanvaarden.

Overigens, ditzelfde geldt over de visie van de vrouw over de man, even sceptisch en voorzichtig als het over verleiding, erotiek en partnerkeuze gaat. Cynisme en argwaan vieren hoogtij in de moderne liefdesaangelegenheden. Behalve dan bij jonge mensen, waar de erotiekbeleving in wezen ook het meeste voor bedoeld is. De liefde-beleving ook, al kan die meegroeien in verhoudingen, de erotiek-uitvoering is bij de meeste mensen na enkele jaren meer dan opgebrand, misschien nog wat na-gloeiend, maar dan heb je het ook gehad. Echte liefde bestaat wel degelijk, maar die vind je niet in traditionele vormen en uitvoeringen, meer in anonieme sferen én subtiel én onuitgesproken. Liefde is mysterie!

Hierbij doe ik jou een huwelijksaanzoek, omdat je superknap en superlief en superintelligent bent!
Je kent mij weliswaar nog niet, maar ik van mijn kant ken jou via je films en andere media toch grotendeels. Mijn speurneus is beroemd en zit er zelden naast. Ik kan je filmverslaving zeer goed begrijpen en waarderen, zelf heb ik een uitgebreide videotheek en DVDtheek, dus we kunnen lekker samen veel films bekijken onder het genot van heerlijke wijnen en zalige versnaperingen. Ik heb alle DVD's met jou erin, dus dat wordt smullen. Lekker samen lachen, knuffelen, ondeugend strelen en de rest, weet je wel. Ik ben wel een aantal jaren ouder dan jij, maar dan noem je mij gewoon je George Clooney! Je bent immers wel het perfecte type, dat een vaderfiguur nodig heeft om niet te verdwalen in deze overspannen, hysterische wereld. Ik ken je prachtige lichaam al van de film, maar in het echt zal je lichaam de beste film zijn die ik ooit gezien heb! Overdrijven en tactisch liegen horen bij iedere paringsdans.
Ik vraag je slechts, neem jij mij tot je wettige echtgenoot? Ben ik Meat Loaf en jij Ellen Foley, zingen we samen hartstochtelijk 'Paradise by the dashboard light'. O, wat verlang ik naar jou! Of is het een projectie? Want je lijkt wel erg veel op een liefdesaffaire van vroeger, die nooit echt tot stand kwam! Terecht.

Liefde kan wreed zijn, zelfs ware liefde. Je snapt toch wel dat dit aanzoek allemaal scherts en opgeblazen fantasie is, dat ik het als een filmbeeld in scene heb gezet, puur omdat het idee me wel aanstaat, maar de uitvoering volstrekte illusie is en blijft. Het is een droombeeld, dat ik je aanbied, want ik vind wel dat jij absoluut recht hebt op een man en minnaar, die jou geheel liefheeft en voldoet, maar omdat ik de tachtig al gepasseerd ben, haak ik af.

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 september 2010


Geplaatst in de categorie: huwelijk

4.3 met 6 stemmen 493Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Markies de Cantecler
Datum:
14 september 2010
Kom kom, jongeman, niet wanhopen! Ge hebt - zoals ge ons allen schreef - Anouk al eens bestegen, wellicht kunt ge ook bij Carice eens uw geluk beproeven!
Dank voor de prent waarmee ge uw stukje hebt opgesierd. Fi donc! Gaarne voeg ik die aan mijn eh.. aristocratische collectie toe.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)