Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ex-bisschop Gijsen

De hele wereld van de roomse kerken is in opschudding en wordt in een uiterst slecht daglicht gesteld en terecht, want er heeft zich nogal wat laaghartige smeerlapperij binnen de dubbeldikke muren van deze godsdienstrichting afgespeeld.
Dat het celibaat een onmenselijke vorm van leven is, is iedereen nu wel extra duidelijk, want iedere vorm van natuurkrachtenonderdrukking leidt tot fiasco's, escalaties en schandalen.
Het systematisch onderdrukken van de erotiekbeleving leidt tot psychische stoornissen en gestoorde seksuele handelingen, die weerloze slachtoffers maken, via ongenadig voyeurisme met hoogst perverse intenties.
Gijsen veroordeelde streng de homofilie, hoe gestoord! hoe schizofreen! daar hij wat nu blijkt bij jonge seminaristen in hun bedden kroop en alles deed wat zijn gefantaseerde God verbood. Al die godsdienstige pronkzucht was een vermomming voor zijn verkrampte, geniepige, perverse seksbeleving. Het roomse kerksysteem is ongezond voor praktiserende homoseksuelen, dat mag duidelijk zijn.
Met name die opgelegde onderdrukking van natuurlijke gevoelens leidde tot verschrikkelijke, zielsverwoestende excessen. Gijsen is niet de enige, dat weten we inmiddels wel, maar hij was wel een belangrijke bisschop destijds, dus daalt de geloofwaardigheid van het roomse geloof meer en meer tot het nulpunt, waar de paus ooit zal moeten besluiten tot opheffing van zijn schijnheilige, popppenkastachtige, mensonterende, mensschendende, mensverwoestende, in wezen goddeloze godsgeloof!
Kom ik bij het feit dat alle godsdiensten ontspoord zijn, omdat de ware dienst de ware liefde is en die maakt daar veelal geen deel meer van uit! God dienen is liefde zijn en liefde geven, daar is geen instituut of leer/dogma voor nodig, dat doe je of dat doe je niet. Ik ben naar mijn weten nooit door een priester misbruikt, maar wat zij geestelijk allemaal in hun bed uitvoerden, dan kan ik natuurlijk niet achterhalen/verifiëren. Dat een all-round priester ooit naast mij sliep in ons zomerhuis leek me ook onschuldig. Zelfs zijn gepraat over jongemannen die zich niet schaamden voor hun erecties. Ik zocht er niets achter. Destijds, nu ben ik iets sceptischer, waakzamer. De samenleving is sowieso geneigd om oneffenheden in de doofpot te stoppen, niet openbaar te maken, als vuil onder het vloerkleed te schuiven, geen commotie graag, brave rust en eenvoud, maar zulk gedrag leidt alleen maar tot meer ellende, hoe meer men verzwijgt, hoe groter het onderliggende leed wordt. Daarom ook ben ik zeer trots op alle individuen die het aandurven om een machtig bolwerk als de Katholieke Kerk te confronteren met een zeer zwakke schakel binnen hun gelederen, hun weldoorspekte geestesafweer, namelijk de regelmatige, automatische, gecontroleerde onderdrukking van spontane erotiek, terwijl als gevolg van die basale misdaad vele onschuldigen door verworden seksuele geilaards voor hun leven getekend werden, gebrandmerkt, gefolterd, op de brandstapels gegooid, achtervolgd, vernederd, kapotgemaakt.

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 september 2010


Geplaatst in de categorie: misdaad

1.5 met 4 stemmen 427Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)