Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vrouwen aan de macht

Ik zag laatst Koos Postuma bij omroep Max en hij beweerde dat hij een vrouwenman is. Een vrouwenman houdt meer van vrouwen dan van mannen, stelde hij. Mannen hebben er een zootje van gemaakt en vrouwen zijn intelligenter en zorgzamer, zei hij.
Ik begrijp hem wel, maar hij gaat wel voorbij aan het feit dat veel vrouwen vandaag de dag zijn vermannelijkt, alleen al die sekseloze jeans rond hun vaak te dikke benen en billen. Veel vrouwen zijn mannen geworden in hun denken, doen en laten. Ze zijn soms nog meer man dan mannen kunnen zijn en dan hoeven ze niet per definitie lesbisch of feministisch te zijn. Ze hebben de manlijke kant in zichzelf laten overheersen. Ze doen mee aan de machtsstrijd tot beter betaalde banen in de economie, ze veroveren hier en daar hoge posities, al schijnt het dat de mannen toch de topbanen blijven innemen.

Je kunt de sekse-verschillen natuurlijk niet zomaar gelijk stellen, zoiets vergt geduld en tactiek. Die mannen aan de top laten zich niet zomaar verjagen door ambitieuze vrouwen, ook al zijn ze net zo capabel.
Zie ons nieuwe kabinet, er worden wat leugens om zogenaamde bestwil gebruikt.
Arme vrouwen, zoveel kennis en intuïtie gedwarsboomd door net even harder schreeuwende haantjes. Dat macho-gedrag kun je proberen na te bootsen, maar papegaaien vallen door de mand.

Laat vrouwen nou vrouwen blijven en als zodanig opklimmen. Hun vrouwelijkheid is machtig genoeg om de mannen te evenaren. Vrouwelijke vrouwen aan de macht zie ik helemaal zitten, als ze daarnaast ook nog prachtig zijn om te zien, heb ik hen zeker liever dan al die lelijke dikkerds met protserig gedrag en holle woorden.

Koos heeft zijn vrouwelijke kant meer energie gegeven, ik ook trouwens, want dat ben ik volkomen eens met hem, de mannen hebben er een akelige rotzooi van gemaakt, niet altijd natuurlijk, maar globaal gezien en geschiedeniswijs met al die zinloze oorlogen, uitbuitingen en zelfverrijkingen. Mannen buiten de aarde uit, vrouwen zijn veel zorgzamer en liefdevoller. Dat is generalisatie, hét vrouwelijke is beter dan het mannelijke, dat uiteraard.
Niet alle manlijke kenmerken zijn waardeloos, zoals daadkracht en doorzettingsvermogen, helder denken en het temperen van hysterie. Toch is de man lang genoeg nu aan de macht geweest en wordt het tijd dat er weer een nieuw tijdperk binnensluipt, de regeermacht voor de moderne vrouwen van vandaag de dag. De zogenaamde superieuriteit van de mannetjes kan wel inpakken, want zoals ik in de Oermoeder en de Oergodin geloof, zo zou het alleen maar toe te juichen zijn, dat de wereld van nu meer en meer bestuurd gaat worden door echte vrouwen.
Niet meer de haantje-de-voorsten, maar de meer bescheiden vrouwen met hun hoogst interessante, geniale invallen, gebaseerd op hun oerwijze intuïtie.

Koos, bedankt, maar iets meer nuanceverschil graag. Een vrouwelijke man is soms beter dan een mannelijke vrouw en een vrouwelijke vrouw is het summum, waar wij beiden eerbiedig voor knielen, of niet soms?

Pas op, kameraad, voor de manlijke mannen, hun aantal is nog heel erg groot en ze pikken ons niet. Stttt!

Schrijver: Joanan Rutgers, 20 oktober 2010


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.2 met 4 stemmen 441Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Max Hubeek
Datum:
22 oktober 2010
Email:
maxhubeekyahoo.com
Iemand misschien als Neelie Kroes?
Een Miss Charming die haar mannetje staat.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)