Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Femke, merci beaucoup!

Ik las onlangs in de NRC dat Femke Halsema aan haar laatste termijn bezig is en dat zal helaas wel waar zijn, terwijl ik dacht dat zij voor altijd meeging, tot ze oudbelegen wordt.
Ik voel na dit bericht al grote droefenis, ze gaat de politiek definitief verlaten, na al die jaren zo glorieus in de spotlights, zo verrekte adrem, zo superintelligent en oercharmant.
Ik heb altijd op haar gestemd, omdat ik haar het meest integer en sociaal vind, tijdens verkiezingen hing ik met grote eerbied en liefde haar posterportret goed zichtbaar op mijn woningruit.
Na mijn CPN-voorliefde was zij de onbetwiste heldin van de hedendaagse politiek en dat zal ze altijd voor mij blijven. Ze is nog niet echt weg, maar ik mis haar nu al en dan moet ik echt een traantje wegpinken.

Femke in de anonimiteit, ik kan het me bijna niet voorstellen, maar de NRC toont zelfs al een troonopvolgster, zo wreed, voor jou een ander, ik vind dat zo respectloos, ze heeft haar nek meer dan 100% uitgestoken en ons land behoed voor (extreem)rechts onheil, de ware intelligentie tentoongespreid.
Natuurlijk, het zat er normaliter aan te komen, maar het doet mij pijn in het hart, want naar mijn mening zal er nooit een gelijkwaardige politica opstaan na haar, haar unieke niveau zien we nooit weer terug, dat maakt mij nu al zo bitter en verdrietig.
Aan de andere kant heeft zij alles wat ze kon gegeven en moeten we daar ongelofelijk dankbaar voor zijn en dat ben ik ook, begrijp me goed, maar het is altijd een hartverscheurende beweging, wanneer je meest geliefde politicus de laan uit gaat, terwijl ze nooit in een kabinet heeft gezeten, wat me hevig stoort, daar ze veel talentvoller is dan de huidige of vroegere ministers.

De mensonterende bedreigingen aan haar adres zijn niet de reden van haar aanstaande vertrek, maar de Groenlinks-wetten en misschien toch wel haar uitgeblust-zijn, want dat kan wel eens na al die jaren vurige debatten. Ik gun haar absoluut de rest van haar leven veel voorspoed en geluk in totale anonimiteit, want dat heeft ze wel verdiend, voor mij blijft zij het kloppende hart van Groenlinks, wat er nog in petto is.

Volgens mij discrimineert de politiek nog steeds de vrouw en is dat de reden van haar 'magere' opklimmen. Het kan de pot op, die dominante mannenkliek!
Lieve Femke Halsema, straks verdwijn je in de massa, weet dat ik je zeer dankbaar ben, mijn dichtersziel buigt voor jou!

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 november 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 2 stemmen 224Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)