Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De gulle middenweg

Laatst vroeg een goede vriendin aan mij, of ik niet een keer wat wilde schrijven over al die poespas die gedaan word met kerst. Ik moet eerlijk zijn en zeggen, dat dit niet echt mijn stijl is. Gewoon omdat ik een heleboel mensen ken, die juist ontzettend genieten van al die mooie ballen die worden ophangen in een boom. Ze sparen het hele jaar door om in december de mooiste kerstversiering te kunnen kopen, om aan hun verzameling toe te voegen.

Daarnaast vind ik het ook moeilijk om andere mensen voor te schrijven, wat wel en niet kan. Als je nu toevallig om glitter en glamour geeft en het maakt je gelukkig, wie ben ik dan om dat af te keuren. Maar met een paar andere dingen ben ik het wel eens.

Dat men bomen zo mishandelt dat je de takken niet meer kunt zien, dat gaat iets te ver, omdat alles het recht heeft om zijn waarde te behouden. Een boom is een boom en moet ook een boom blijven.

Wat ook wel wat minder kan is de overdaad aan verlichting. Niet alleen om de vele energie die daarvoor nodig is wat slecht voor het milieu is. Maar vooral omdat de natuur inclusief de dieren door deze verlichting in de war raken. Het verschil van dag en nacht is niet meer echt aanwezig.

Duurzaamheid is al een woord dat men niet meer kent in deze wegwerpmaatschappij.
De middenweg in dit verhaal is: de boom met zijn ballen en lichtjes staat binnen en de boom buiten is al versierd door de uitstraling van rust en eenvoud.

Een gezond 2011 voor mens en natuur.


Zie ook: http://vertelsels-van-regenboog.50plusser.nl/

Schrijver: E van Dam, 16 december 2010


Geplaatst in de categorie: milieu

4.0 met 7 stemmen 1.089Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)