Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Tot mijzelf gekomen

Ik heb mijn verdriet gedeeld bij vrienden en zij hebben mij gesteund, ze vonden het allemaal heel wreed wat mij is overkomen, ik ben nu vooral heel moe van alles wat er met me is gebeurd, kan veel nog niet echt plaatsen, maar ben er wel achter dat mijn geliefde Mirjam in wezen net als mij is, dat we beiden niet echt een relatie aankunnen, hoezeer we dat ook zouden willen, we kunnen het niet vanwege onze traumatische jeugdervaringen en opgelopen persoonlijkheidsstoornissen. We kunnen er beiden niets aan doen, het doet ons beiden intens veel pijn. We hebben ons beiden vergaloppeerd in onze basisbehoeften naar ongeremde, ongekende liefde. We zijn beiden veel teveel tekort gekomen in onze kindertijd. Deze schade is helaas niet in te halen of in te vullen, hoezeer we dat ook wensten. We vertoefden op de toppen van ons kunnen, beiden tot volstrekte uitputting gaande, maar de botsingen lagen op de loer als wraakzuchtige roofdieren, beiden ingepeperd met oud zeer en de trauma's die onze levens verwoest hebben.

Ik heb de vrouw bemind, die net als ik gehandicapt door het leven gaat, onmachtig om de liefde duurzaam te delen. Geen vrouw heeft mij dieper bemind dan zij, zo vol liefde en passie, bijna zoals de vlinder die in de kaarsvlam omkomt. Narcisme is ook een grote vorm van onvermogen, waarin je bloedend gevangen zit, duivelse patronen, die de ware ik constant dwarszitten. Als we door waren gegaan, dan hadden we elkaar echt kapot gemaakt, zonder het te willen, maar toch, daarom kunnen we beter vrienden zijn en als vrienden elkaar knuffelen, een vrijere basis hanteren, zonder iedere vorm van dwang en illusie.

Ze projecteert wel heel veel shit op mij, wat onterecht is, onwaar bovendien, ze zal wel naar haar ecodorp in Italië gaan, een enge sekte wat mij betreft, waar ze zichzelf net zo goed en hard zal tegenkomen, maar misschien komt ze daarna, tot zichzelf gekomen, weer bij mij terug...

Ik blijf hoe dan ook zielsveel van haar houden!

Schrijver: Joanan Rutgers, 2 januari 2011


Geplaatst in de categorie: liefde

3.4 met 7 stemmen 158Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)