Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Steeds vaker eenzamer.

Al een aantal jaren leef ik nu op een vreemd stukje Nederland. Of dat de Zeeuwen het mij in dank af nemen dat ik het zo noem, dat weet ik niet. Maar uiteindelijk is Oost-West Zeeuwsvlaanderen dat wel.
Als je hiernaartoe geëmigreerd bent, dan merk je pas dat het hier heel anders gaat.

Als je hier bent geboren is er niets aan de hand. Je kent iedereen van de lagere school en zo niet, dan ken je ze wel vanuit het café, de kerk of een of andere vereniging. Maar je kent elkaar als je hier geboren bent, minimaal de helft van je leven. Maar wat als je hier niet vandaan komt, dan is het anders.

Het is wel zo, dat ik in mijn verleden nergens langer dan 8 jaar gewoond heb. En dat ik altijd makkelijk gedag zei en niet meer terugkeek, maar gewoon ergens anders weer verder ging. In die tijd was dat geen probleem voor mij: waar ik ook kwam, binnen de kortste keren was er weer een kennissenkring opgebouwd.

Maar nu is het anders, nu merk ik dat ik misschien wat zuiniger met mijn kennissen had moeten zijn. Nee het is nog anders, het is meer dat je hier geen aansluiting vind. Dat is wat ik hier heel erg mis. De enige echte vriend, die ik hier bezit is mijn buurman. Het is wel mijn enige vriend die ik heb gekregen in de afgelopen 7 jaar. Natuurlijk ook mijn buurvrouw, maar die heeft nog een man en heel gezin.

Als mijn buurman weg is, kan ik niemand in de buurt opnoemen om even bij langs te gaan. Dan merk ik dat de vereenzaming veel groter is dan vermoed. Natuurlijk komt er wel eens iemand langs, maar dat is dan wel voor hun beroep. Ik zou zo graag iemand leren kennen hier in de omgeving zodat ik niet eerst 190 km. en 5.50 euro moet uitgeven omdat ik graag een keer op visite wil.

Een Eenzame Dame uit Zeeuws-Vlaanderen.

Schrijver: E van Dam, 2 februari 2011


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

4.1 met 8 stemmen 188Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Eva
Datum:
3 februari 2011
Nog een goed 2011 Gunter. Weet je, alles heeft twee kanten. Dus dit stukje land heeft ook zijn voordelen. Maar een vriendin is van harte welkom.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
2 februari 2011
Email:
ag.schulztiscali.nl
Een beetje triest voor jou, Eva. Maar ja, gewoon volhouden, ook al is een Zeeuw misschien wat gereserveerd. De aanhouder wint: "lukt 'et vandaege nie, dan lukt'et merrege".
Naam:
Eva van Dam
Datum:
2 februari 2011
Email:
evertjetelfort.nl
Het is 190 km. rijden. En dan kost het nog eens 5.50 voor de tunnel. Reken maar uit, wat het kost aan benzine en aan tunnelgeld.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)