Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Pijn voor zijn

Rogier kende Erika al enkele jaren en hij was in stilte aldoor verliefd op haar gebleven, hoe zijn leven ook verliep, hoe hij soms ook door andere passies werd afgeleid en in beslag genomen.
Zij was zijn geheime liefde, van wie hij ooit hoopte dat ze zou bijten als een hongerige karper. Hij zou de pijnlijke vissenhaak behoedzaam uit haar geliefde wangen trekken en haar lichaam koesteren in zijn overdekte zwembad, haar iedere dag voldoende voedsel voeren en strelen zolang ze wilde.
Rogier had veel geld geërfd van zijn voorouders, dus had hij geen geldproblemen zoals de meeste mensen. Zijn vrijstaande villa biedt alle comfort, die een mens zich kan wensen. Hij geniet vaak van zijn sauna, maar hij mist steeds zijn geliefde vrouw, die aan anderen toebehoort.
Hij weet dat ze niet gelukkig is met die anderen, dat ze maar langzaam van die anderen afkomt, traag als een slak, wat hem somber stemt.
Soms drinkt hij veel teveel flessen champagne uit een peperduur jaar en dan schreeuwt hij als aangeschoten wild in de holte van zijn garage, waar hij drie Porches heeft staan. Hij is een snelle jongen en hij rijdt graag snel.
Dat hij diep in de nacht nog smult van toasts met kaviaar weet bijna niemand.
Dat hij chat met online-geile vrouwen al evenmin.
Dat hij bijna zijn eenzaamheid niet meer aankan, is zijn grootste geheim. Hij dreigt soms werkelijk gek te worden en dat is echt geen pretje. Hij denkt dat zijn hoofd leeg is en dat hij nog maar amper vegeteert, maar dat is slechts dwaze inbeelding, gevoed door zijn chronische depressie en ondraaglijke liefdesverdriet. Al die oppervlakkige rompslomp in de liefde verfoeit hij ten diepste, hij moet er iets mee, maar in wezen verlangt hij naar die ene, Erika!

Hij ontmoette haar zelfs thuis en in allerlei posities. Hij keek naar de foto's in de hal, waar ze lachend opstond met haar toenmalige man. Vakantiekieks.
Een leven waar Rogier buiten stond, al had hij er zo in kunnen duiken, gek genoeg. Ze liep met een luchtige rok de trap op, hij zag bijna haar slip, ze liep zo erotisch sierlijk, dat hij bijna in totale verwarring had toegehapt. Ze kwam even erotisch wiegend de trap weer af. Hij hield zichzelf nauwelijks in bedwang. Haar malse billen gingen strakwiegend heen en weer, terwijl hij haar hondsgeil volgde naar de keuken, waar ze aardappels schilde. Ademloos gedoe.

Hij herinnert zich het mystieke moment met haar in een ordinaire winkel, toen hij haar zielsdiep omhelsde, haar nieuwe slachtoffer naast haar, ze voelde aan als zo fragiel, zo dun porcelein, dat hij haar tot fee omdoopte.
Ook weet hij nog hoe ze hem een schilderijtje verkocht, iets met blote, groene borsten, waar hij meteen voor viel, het hangt nu in zijn gang. De Groene Fee, absint dus, als een verleidelijke boezemvrouw gerealiseerd. Gek van drank of vrouwen worden we uiteindelijk allemaal, of niet soms? Ze boog zo diep in haar stand, dat hij haar kleine borsten te zien kreeg, met henna-versiering en al, de kleine tepels stijf vanwege de verkoop. Ze glimlachte zo fake-achtig diep, dat hij automatisch geloofde dat het ware liefde was tussen haar en hem.

Rogier had zoveel afwijzing moeten incasseren, dat hij in de weeromstuit ging en daarom mailde hij Erika dat ze niet meer bij hem hoeft aan te kloppen, dat ze niet meer welkom is, gezien haar verraderlijke gedrag en trouweloze daden, haar vuile negativiteit over weerloze getraumatiseerden. Hij wilde haar afwijzing vóór zijn, zijn groeiende verliefdheid afkappen, haar vooroordelen tenietdoen, daarom was hij zo wreed tegen haar, omdat hij haar liefdesintentie niet geloofde, haar vriendschapsidee mager vond, gezien de karige feiten.

Als ze echt van hem houdt, zal ze zijn schijnmanoeuvres doorzien en hem op blote knieën opzoeken, maar dat is het nou juist, ze is onecht bezig!

Schrijver: Joanan Rutgers, 1 februari 2011


Geplaatst in de categorie: liefde

5.0 met 4 stemmen 137Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)