Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Massahysterie versus koel bewind

Het is een psychologische oorlogsvoering, waar Muhbarak mee bezig is. Hij is een geslepen, oude vos, die het gepeupel op straat elkaar de hersens in laat slaan. Intussen blijft hij laf buiten schot.
Hij heeft doelbewust mensen opgetrommeld, die de betogers voor democratie rauw lustten. Zelfs de politie en het leger laat hij zwijgen, eerst maar de manschappen van de meest kwetsbare soort erop af gestuurd. Als getergde bloedhonden vielen ze aan, zelfs potsierlijk op rare kamelen en ondervoede paarden.

Als een president mensen betaalt om hun landgenoten de vernieling in te helpen, dan deugt die man niet en is het terecht dat de wereld van die machtswellusteling verlost wil worden. Wat wil zo'n kerel nou nog? Die dementeert, denkt in zijn positie dat hij president van Luilekkerland is, snapt niets van al die volkswoede tegen hem, al die blinde haat, denkt, ik zal ze wel krijgen, die onruststokers, die armzalige oproerkraaiers, met geld en leugens voer ik mijn listen uit, ik laat de straatratten elkaar opvreten.
Dat het een diepgewortelde strijd tussen arm en rijk is, mag duidelijk zijn, de welgestelden zijn pro-Muhbarak, de achtergestelden contra-Muhbarak, grof beschouwd.
De honger en uitputting van de opstandelingen giert door hun aderen, maar hun zielsdiepe agressie tegen een vals en onderdrukkend regime houdt hen op de been. Ik zie moedige mannen hun huidige tiran openlijk afvallen, met gevaar voor eigen leven, het zit ze echt tot hier!

Waar verschuilt die egoïstische volksverrader zich eigenlijk? Dat moet maar eens bekend worden, zodat de juiste persoon de juiste woede over zich heen krijgt en hij met de staart tussen zijn vetgemeste, hautaine benen het land moet verlaten.

Natuurlijk, het leger kan nog ingrijpen, nog meer destructie aanrichten, maar de kiemen zijn gevormd en meer dan dat, de nieuwe bomen richten zich al op, de vrijheid lonkt en trekt aan, hier valt hoe dan ook niet meer aan te ontkomen, een dictatuur wordt omvergewerkt, nog wat misleid door hun koele beredeneringen, het hart van de vrijheid zal zegevieren!
Humaniteit boven slavernij en ongelijkheid.
Misschien moet die Australische orkaan maar verplaatst worden naar Egypte! Waai die zichzelf verrijkende onderdrukkers maar weg!
Eén 'man' als eerste!

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 februari 2011


Geplaatst in de categorie: vrijheid

5.0 met 2 stemmen 146Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)